Antena Meniu Search
x

Au trecut Sărbătorile, au început să zboare de la balcon brazii de Crăciun

Tradiţia spune că bradul de Crăciun se aruncă abia după Sf. Ioan!

Vezi și

Tradiţia spune că bradul de Crăciun se aruncă abia după Sf. Ioan! Numai că românii au fost mai harnici, aşa că şi-au evacuat pomii cum au început să dea semn că se usucă. Nu a fost cea mai inspirată decizie, pentru că sunt magazine care oferă bani pentru brazii returnaţi. Cert este că angajaţii de la Salubritate se luptă din greu cu pomii de Crăciun abandonaţi pe trotuare. 

Magia sărbătorilor a dispărut brusc, iar la fiecare colţ de stradă se află astăzi maldăre de brazi uscaţi. Aşa că firmele de salubritate au o grijă în plus în această perioadă a anului. Strâng pomii de Crăciun pentru a-i valorifica ulterior energetic - fie în fabrici, fie în casele românilor care au centrale pe lemne.

Pentru fiecare pom returnat, un lanţ de magazine din Bucureşti oferă câte un voucher de cumpărături. 

De asemenea, după ce îşi încheie misiunea de Crăciun, brazii pot fi duşi în staţiile de compostare, pentru a fi tocaţi şi transformaţi în îngrăşământ pentru plante.

În ultimă instanţă, cei care iubesc mediul trebuie să ştie că o soluţie ecologică este replantarea. Astfel, dacă bradul în ghiveci este îngrijit cât timp ne decorează casa, poate fi reintrodus în sol, unde va continua să producă oxigen pentru planetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Au trecut Sărbătorile, au început să zboare de la balcon brazii de Crăciun