Antena Meniu Search
x

Video Povestea lui Nicolae, pacientul numărul 4 din secţia de Mari Arşi de la spitalul din Timişoara: A scăpat din flăcări, dar a murit din cauza unor bacterii

O săptămână şi niciun vinovat. 8 oameni au murit în secţia de Mari Arşi de la un spital din Timişoara, infectaţi cu nosocomiale, iar Ministerul Sănătăţii ne spune că ba este, ba nu este anchetă. Vlad Voiculescu declara după incendiul de la Colectiv că infecţiile nosocomiale sunt o problemă de siguranţă naţională. Astăzi vă arătăm povestea pacientului cu numărul 4. Un om, nu o statistică.

de Redactia Observator

la 01.04.2021, 20:11

Vezi și

Nicolae Iosu, 69 de ani. Pentru noi, este pacientul numărul 4 de la Marii Arşi din Timişoara. Pentru spital şi pentru Ministerul Sănătăţii, este doar o statistică.

Dar, în spatele numelui de pe cruce, se află un om, cu o poveste dramatică. Nicolae Iosu a scăpat din flăcări şi a murit din cauza unor bacterii, în spitalul din Timişoara

"A venit vreun medic să vă explice în limba română practic, să vă spună ce scrie pe acele documente medicale sau v-au dat pur şi simplu nişte actele în braţe şi aia a fost? Nişte acte în braţe şi n-a venit nimeni să ne explice ce şi cum... Nu ştiu de ce a murit". 

A scăpat din incendiu, dar a murit de infecţia luată din spital

Pe acelaşi subiect

Noapteşa, Mehedinţi. Începutul lunii februarie. O casă este cuprinsă de flăcări. Nicolae Iosu, în vârstă de 69 de ani, suferă arsuri la faţă şi pe mâini. În imaginile de atunci îl vedem, printre cei care s-au mobilizat să stingă incendiul, pe picioarele lui. 

"Unchi-miu a venit repede. Era ars...Era conştient, spuneţi...Era conştient. Întreg, cum sunt eu. Chiar unchiul dumneavoastră a ajutat la stingerea incendiului. Exact. Da, era, avea arsuri pe faţă şi pe mâini după cum am văzut eu".

A fost dus la spital la Drobeta Turnu Severin şi apoi transferat la Casa Austria, în Timişoara.

În data de 4 februarie, bătrânul a plecat de aici, de acasă conştient şi cooperant. în spital, în loc de salvare a căpătat bacterii asociate actului medical. explicaţiile sau detaliile legate de starea bolnavului nu au ajuns niciodată la familie. Medicii au spus sec - a făcut septicemie. au dat un doc medico legal familiei şi atât.

"- Dumneavoastră aţi aflat de la noi puţin mai devreme că unchiul dumneavoastră a căpătat în spital bacterii.

- Da, e adevărat". 

Ministerul Sănătăţii, în aşteptare

Deşi pe certicatul de deces scrie ce i-a provocat decesul, la Ministerul Sănătăţii a ajuns altceva. 

Monica Althamer, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: "Cauza principală a morţii in niciun caz nu a fost sepsis cu acineto baumanii".

În ciuda evidenţei, la Ministerul Sănătăţii se tot aşteaptă informaţii. Iar ancheta la spital ba este, ba nu este. "Investigăm la Ministerul Sănătăţii ce s-a întâmplat la Timişoara. Avem o investigaţie în curs".

Vlad Voiculescu: "Nu e nicio anchetă la Timişoara dacă vorbim de ce s a întâmplat în spital". Şi totuşi este o anchetă acolo? Am cerut informaţii".

Informaţiile i le-am dat noi după declaraţii. La o zi distanţă, răspunsul este acelaşi. 

Vlad Voiculescu: "Infecţiile nosocomiale trebuie raportate cum se cuvine. La Timişoara pare că au fost raportate cum se cuvine Am cerut informaţii suplimentare în această dimineaţă.

În primul mandat de ministru, acelaşi Vlad Voiculescu spunea că infecţiile nosocomiale sunt o problemă de siguranţă naţională. Anul trecut, paradoxal, au fost raportate zero infecţii în spitalele din toată ţara. Problema a fost băgată sub preş. 

Sunt tragedii individuale ale unor cetăţeni pe care nu îi bagă nimeni în seara începând din spitale şi până sus la minister.

Este concluzia la care a ajuns comunitatea Declic, iniţiatoarea unei campanii prin care cer o raportare a infecţiilor din spitale aşa cum se raportează cazurile de COVID.

Nu vedem de ce nu se poate face acest lucru şi pentru infecţiile nosocomiale care cel puţin înainte, în campania electorală, erau menţionate ca fiind o priortate în mandatul actualului ministru. Până atunci, moartea nedreaptă a opt oameni, printre care şi Nicolae Iosu, nu mai reprezintă o prioritate pentru nimeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Povestea lui Nicolae, pacientul numărul 4 din secţia de Mari Arşi de la spitalul din Timişoara: A scăpat din flăcări, dar a murit din cauza unor bacterii