Antena Meniu Search
x

Video Povestea româncelor care au dus portul popular peste ocean. Afacerea pornită de Iulia şi Emilia a izvorât din pasiune

De Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale, nouă femei de succes din diferite domenii au fost premiate pentru performanţele lor. Deşi ani la rând au fost subreprezentate în cercetare şi inovare, statisticile arată că există o schimbare semnificativă în acest sens. În IT, de exemplu, suntem fruntaşi în Europa la numărul femeilor absolvente. 

de Redactia Observator

la 27.04.2023, 08:04

Vezi și

Iulia Ghenea şi Emilia Tudoran au dat o nouă faţă portului popular românesc şi l-au dus peste ocean, într-o reprezentare spectaculoasă. Ani la rând, au cercetat istoria şi originile iei şi ale accesoriilor autentice româneşti, pentru ca femeile să se simtă în largul lor să le poarte şi în zilele noastre. 

Emilia Tudoran, creatoare de modă: Ia este cel mai probabil cel mai de preţ articol din costumul tradiţional. Datorită produselor pe care le creăm şi a ritmului în care le coasem şi modul în care le asamblăm, clientele au fost foarte mulţumite şi am avut cereri şi din afara ţării. 

Iulia Ghenea, creatoare de modă: Mereu asistam când bunicile noastre coseau, împleteau, coseau la ii sau chiar ţeseau covoare din acelea ţărăneşti şi atuncu poate ne-au transmis cumva mai departe această pasiune. 

Româncele câştigă teren în toate domeniile de activitate

Pe acelaşi subiect

Româncele câştigă teren în toate domeniile de activitate şi reuşesc să facă performanţă şi în domenii în care până acum erau vizibili mai degrabă bărbaţii. 

Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării şi al Digitalizării: Am vizitat cam jumătate dintre institutele de cercetare în acest an şi vă spun că femeile sunt foarte bine reprezentate şi extrem de competente. Printre cei mai performanţi manageri, deci inclusiv la nivelul de directori generali, sunt femei. 

Prezentă la eveniment, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, a cerut ca Biroul Coordonatorului de Proprietate Intelectuală să devină o nouă instituţie în Guvernul României.  

Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România: Este esenţial să existe un birou care să aibă imaginea de ansamblu şi să identifice chestiunile de proprietate intelectuală care trebuie discutate. 

Ziua Proprietăţii Intelectuale este celebrată la nivel modial, în fiecare an, pe 26 aprilie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Povestea româncelor care au dus portul popular peste ocean. Afacerea pornită de Iulia şi Emilia a izvorât din pasiune