Antena Meniu Search
x

Video Povestea tripleţilor din Gorj, uniţi de aceeaşi pasiune pentru muzică. Marian viseză să ajungă medic, iar Aurel şi Liviu, preoţi

Pentru unii, jobul viitorului trebuie să aibă musai legătură cu pasiunea lor: Altfel, nu se poate. Aşa sunt trei fraţi de 16 ani din Gorj. Sunt tripleţi şi sunt uniţi de iubirea pentru vioară! Au moștenit intrumentele și cântecele vechi de la bunicul lor, iar cel mai mare vis e să aibă, cândva, propria formație. Până atunci, unul învață să devină medic, iar ceilalți doi studiază teologia. 

de Redactia Observator

la 15.11.2023, 17:51

Vezi și

Faceți cunoștință cu Marian, Liviu și Aurel. Au 16 ani, iar prietenii, colegii şi profesorii cu greu îi deosebesc. 

Aurel şi Liviu: Încercăm să ne îmbrăcăm și diferit.

Reporter: S-a întâmplat să mai meargă unul în locul celuilalt la școală, la o întâlnire?

Aurel şi Liviu: Da, da, de multe ori.

Pe acelaşi subiect

Marian Dobre: Semănăm foarte mult. Reacția pe care o au oamenii e de surprindere, foarte multă uimire. Sunt sigur că mulți profesori din generală încă nu au stabilit care cum sunt frații mei.

Unul dintre fraţi a fost o surpriză

Povestea celor trei fraţi pare desprinsă dintr-o carte. Marian a venit ca o surpriză pentru părinţi, care ştiau că au gemeni.

Marian Dobre: Surpriza de Moș Nicolae, cum mai sunt numit în familie. Părinții noștri știau doar de doi băieți. Placenta mea a fost în spatele lor. Nu m-am văzut. Eu am fost o surpriză.

Şi de atunci, cei trei fraţi au continuat să surprindă. De 9 ani, băieţii cântă la vioară, o pasiune care îi leagă şi care a fost moştenită de la bunicul lor.  Aveau 9 ani când au venit la ansamblul condus de Carmen Sarcină. Au învățat cântece tradiționale și jocuri specifice locului. Iar acum merg prin toată țara la spectacole, în special, în preajma sărbătorilor de iarnă.

Uniţi de un singur vis

Carmen Sarcină, profesor ansamblu: În momentul când îi prezint tripleți, toată lumea: Uau, și aplaudă, ropote de aplauze pentru că nu se așteaptă ca trei băieți, trei frați, tripleți să aibă aceeași pasiune, vioara, și, mai nou, să înceapă să și cânte cu vocea.

Pe lângă muzică, cei trei fraţi au şi alte aspiraţii. Marian visează să devină medic, iar frații săi studiază teologia și vor să se facă preoți. Muzica rămâne însă pasiunea care îi uneşte, iar cel mai mare vis al lor este să cânte în propria formaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Povestea tripleţilor din Gorj, uniţi de aceeaşi pasiune pentru muzică. Marian viseză să ajungă medic, iar Aurel şi Liviu, preoţi