Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Prafuri in loc de mancare

Pentru unii oameni, gatitul este o veritabila pierdere de timp! Ce varianta ar avea? Sa manance doar sandwich-uri, sa-si comande ceva de la o firma de catering sau sa se inghita prafuri.

Vezi și

Un preparat pe baza de carbohidrati, proteine si fibre face minuni pentru cei care nu vor sa se complice cu gatitul. De altfel, este si motivul pentru care americanul Rob Rhinehart a inventat bautura care avea sa-i inlocuiasca chinul de a pregati micul dejun, pranzul si cina. Mai exact, un shake care combina aproape 40 de prafuri si substante, de la carbohidrati si proteine, pana la minerale si vitamine. Si unii romani au preluat modelul Rhinehart, insa nu au taiat de tot mancarea de pe lista.

Pentru prepararea unui asemenea shake este nevoie de doua masuri de carbohidrati, adica glucide sau zaharuri cum se mai numesc, o masura de proteine si trei masuri mici de fibre, dar si vitamine si minerale, dupa care se adauga apa si se amesteca. Punct ochit, punct lovit.

Chiar daca pare de necrezut ca o bautura pe baza de prafuri poate inlocui o masa, specialistii in nutritie spun ca acesta poate fi chiar sanatoasa.

Daca preparatul in sine nu va convinge, pretul poate va pune pe ganduri. Prafurile folosite pentru shake-ul americanului costa, la noi in tara, doar doua, trei sute de lei pe luna. Singura conditie este ca reteta sa fie urmata cu sfintenie pentru a nu aparea probleme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Prafuri in loc de mancare