Cât de grav este când sărim peste masa de prânz, sau când o luăm în mare viteză
Pe grabă sau deasupra tastaturii. Masa de prânz s-a transformat dintr-un obicei sănătos, într-unul haotic.
Pe grabă sau deasupra tastaturii. Masa de prânz s-a transformat dintr-un obicei sănătos, într-unul haotic. Pentru neglijenţa alimentară plătim, însă, cu sănătatea. Obezitatea şi supraponderalitatea sunt principalele efecte. De Ziua Mondială a Alimentaţiei, însă, reprezentanţii unor companii private au fost chemaţi la masa de la ora unu. Totul pentru a reintegra prânzul în obiceiul angajatului român.
Ora unu a sosit, angajaţii nu sunt toţi la masă. Prânzul pare un obicei uitat, în viaţa agitată a angajatului modern. După ce ani a la rândul a mâncat pe fugă, Ramona şi-a schimbat priorităţile. Şi-a dat seama că în acest ritm, organismul ei va ceda. "Când mănânci pe tastatură parcă nici nu-ţi dai seama de lucruruile care s-au întâmălat în timpul zilei."
Statisticile arată că peste 50% dintre români alocă cel mult jumătate de oră pentru masa de prânz. Şi aproape 10% dintre ei consumă fast-food. Pe termen lung, spun specialiştii, sănătatea ne este afectată.
Kilogramele în plus sau obezitatea se înscriu pe lista efectelor alimentaţiei haotice. Iar companiile private o văd pe proprii angajaţi. Aşa că, astăzi, de Ziua Mondială a Alimentaţiei au lansat provocarea "Hai la 1 la masă".
Dar şi o porţie de energie pentru o zi reuşită.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰