Prefectul Capitalei, despre perioada Paștelui: "Petrecerile de acasă nu pot fi făcute" | Câți musafiri recomandă Alin Stoica

De Daniel Murărescu.
Publicat: 27.04.2021, 09:32.
Actualizat: 27.04.2021, 09:37

Fără petreceri acasă, pe stradă sau cluburi și cu cel mult 10 musafiri în același timp, de Paște. Este avertizarea și totodată recomandarea prefectului Alin Stoica, care a precizat că "sunt interzise sărbătorile, serbările și așa mai departe".

Alin Stoica, prefectul Capitalei

Alin Stoica

Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta (arhivă)

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, le-a recomandat bucureștenilor ca în perioada de Paște să nu invite mai mult de 10 persoane acasă, în cazul în care acestea nu fac parte din familie. Oficialul a atras atenția că, în cazul în care vor fi organizate petreceri în cluburi, de Înviere, unitățile vor fi închise pentru multă vreme.

"Petrecerile de acasă nu pot fi făcute. Nu există petreceri, adică petrecerile nu pot fi organizate niciunde, nici acasă, nici pe stradă, nici în cluburi, niciunde. Sunt interzise sărbătorile, serbările și așa mai departe", a declarat Alin Stoica.

"Putem primi musafiri, evident, pot să vină rude în vizită, dar nu putem să facem petreceri cu muzică, cu dans și așa mai departe. Cel mai bine ar fi să limităm numărul de persoane cu care ne întâlnim. Nu există o regulă specifică, dar dacă ne uităm, de exemplu, că pentru activitățile de recreere în aer liber avem voie 10 persoane care nu locuiesc în mod permanent împreună, ar fi o regulă bună să nu depășim 10 persoane nici la interior. Vorbim de persoane care nu se întâlnesc în mod frecvent, că dacă vorbim de familii, atunci vorbim de altceva", a precizat prefectul Capitalei, la Digi24.

Întrebat dacă îi încurajează pe bucureșteni să sesizeze poliția, dacă aud petreceri la vecini, Alin Stoica a spus că nu încurajează o astfel de atitudine: "N-o să încurajăm neapărat partea asta de delațiune, dar evident că dacă vor fi descoperite astfel de lucruri, vor fi sancționate. (...) Poliția, evident, va interveni. Dacă este chemată pentru petrecere, zgomot, muzică, poliția poate să intervină cu siguranță".

Tot mai puține cazuri noi de COVID-19 în București

Capitala a coborât luni sub pragul de 3,5 infectări la mia de locuitori, iar asta înseamnă că o parte dintre restricții ies din vigoare. Bucureştenii vor putea merge la sală, vor putea sta în oraş până mai târziu, iar magazinele se vor închide începând cu ora 21. Este o veste bună, cu atât mai mult cu cât la sfârşitul acestei săptămâni creştinii ortodocşi sărbătoresc Paştele.

Florin Cîțu a reacționat pe Facebook, după anunțul privind scăderea ratei de incidență a cazurilor de COVID-19. "O veste foarte bună! Astăzi rata de infectare în București a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori. Le mulțumesc bucureștenilor pentru că au înțeles că e nevoie să respecte măsurile de siguranță! Este foarte important să păstrăm acest trend, pentru a ajunge treptat la ridicarea tuturor restricțiilor", a scris premierul.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.