Antena Meniu Search
x

Update A scăzut sub 3.5 rata de incidență în București. Se vor ridica restricțiile de weekend în această noapte. Florin Cîțu: "O veste foarte bună! Le mulțumesc bucureștenilor"

Capitala a coborât astăzi sub pragul de 3,5 infectări la mia de locuitori, iar asta înseamnă că de mâine o parte dintre măsurile restrictive vor fi ridicate. Bucureştenii vor putea merge la sală, vor putea sta în oraş până mai târziu, iar magazinele se vor închide începând cu ora 21. Este o veste bună, cu atât mai mult cu cât la sfârşitul acestei săptămâni creştinii ortodocşi sărbătoresc Paştele.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 26.04.2021, 16:45

Vezi și
  • Se vor ridica restricțiile de weekend, însă cinematografele și restaurantele rămân la același program, rata de incidență fiind încă peste 3 la mia de locuitori
  • Decizia de ridicare a restricțiilor a fost luată cu autoritățile sanitare competente

Update 15:30: Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat după şedinţa Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă, convocată în contextul în care incidenţa COVID-19 a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori, că deplasarea persoanelor este permisă în Bucureşti până la ora 22,00 şi în weekend, operatorii economici pot funcţiona şi vineri, sâmbătă şi duminică până la ora 21,00, iar sălile de sport/fitness se pot redeschide.

"Restul măsurilor rămân în vigoare, cel puţin până incidenţa va scădea sub 3 la mie, ceea ce ne dorim cu toţii, pentru a putea să redeschidem sălile de spectacol, restaurantele, să avem o relaxare un pic mai mare. (...) Aplicabilitatea acestei hotărâri este începând cu ora 00,00 a zilei de mâine. (...) Pentru Paşte nu avem interdicţii suplimentare, sunt măsurile pe care le ştim cu toţii. În noaptea Paştelui este permisă deplasarea tuturor cetăţenilor care doresc să meargă la slujba de Înviere, în intervalul 22,00 - 5,00", a transmis prefectul Capitalei.

Update 12:45: Florin Cîțu a reacționat pe Facebook, după anunțul privind scăderea ratei de incidență a cazurilor de COVID-19. "O veste foarte bună! Astăzi rata de infectare în București a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori. Le mulțumesc bucureștenilor pentru că au înțeles că e nevoie să respecte măsurile de siguranță! Este foarte important să păstrăm acest trend, pentru a ajunge treptat la ridicarea tuturor restricțiilor", a scris premierul.

Rata de incidența cumulată calculată la 14 zile a ajuns luni, în București, la 3,46 la mie.

Potrivit Mediafax, prefectul Alin Stoica a declarat la Digi24 că a convocat deja Comitetul pentru Situații de Urgență, iar, dacă și autoritățile sanitare sunt de acord, de la miezul nopții nu se mai aplică restricțiile de weekend.

Bucureștenii vor putea intra în case până la ora 22.00 în loc de ora 20.00 și la sfârșit de săptămână, dar și magazinele vor avea același program în weekend pe care îl au în timpul săptămânii.

Cinematografele și restaurantele nu își schimbă încă programul, a spus Alin Stoica, deoarece acestea au nevoie ca rata de infectare să coboare sub 3 la mie. Însă se pot redeschide sălile de sport.

Scade numărul de infectări din București

Valul trei al pandemiei se apropie de mal. Doar unul din 15 teste făcute în ultimele 24 de ore a fost pozitiv, în cursul zilei de vineri, faţă de unul din patru în urmă cu o lună. Numărul de infectări scade pentru a cincea săptămână consecutiv, iar la ATI sunt mai puţin de 1.400 de internaţi, după aproape o lună.

Chiar dacă sălile de fitness s-ar putea redeschide în curând, unele restricţii rămân. Aşadar, chiar dacă nu avem nevoie de mască în timp ce facem efort fizic intens, vom fi nevoiţi să o purtăm în spaţiile comune ale sălilor, aşadar la recepţie, pe holuri sau la vestiare.

"Restaurantele la interior vor putea fi deschise treptat, după ce coborâm sub 3 rata de infectare, mai întâi cu 30% după aia cu sub 1,5 la 50%", declara, sâmbătă, prefectul Alin Stoica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » A scăzut sub 3.5 rata de incidență în București. Se vor ridica restricțiile de weekend în această noapte. Florin Cîțu: "O veste foarte bună! Le mulțumesc bucureștenilor"