Antena Meniu Search
x

Doi medici din Slatina, condamnaţi la închisoare cu executare pentru malpraxis, după moartea unui copil, acum opt ani

Premieră în justiţie! Doi medici din Slatina au fost condamnaţi la trei ani de şi jumătate de închisoare cu executare.

Vezi și

Premieră în justiţie! Doi medici din Slatina au fost condamnaţi la trei ani de şi jumătate de închisoare cu executare, după ce, în urmă cu opt ani, au diagnosticat greşit un copil. Băiatul de nouă ani şi-a rupt mâna la joacă.

Au trecut 8 ani de când Cristian a murit. Durerea mamei tot nesfârşită e. Sentinţa o mai alină doar: "Chiar m-am bucurat foarte tare că s-a făcut dreptate şi pentru săraci. Dacă ne vedea şi pe noi mai aranjaţi, poate ne băga în seama ca pe orice om."

Medicii Mircea Tusciuc şi Paul Iancu de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina vor sta următorii trei ani şi jumătate în spatele gratiilor. Sunt primii doctori din România condamnaţi pentru malpraxis, din ultimul deceniu şi jumătate. Decizia Curţii de Apel Craiova a fost dată după 8 ani în care au fost judecaţi pentru ucidere din culpă.

Colegii medicilor sunt şocaţi.

Pe acelaşi subiect

Bunica lui Cristi îşi aminteşte tragedia de parcă ar fi fost ieri. 

În 23 mai 2010, chiar pe acestă uliţă, Cristi se juca împreună cu prietenii lui. A căzut și s-a lovit la mână. Mama l-a dus imediat la spital. Cel care l-a internat și i-a pus gresit diagnosticul a fost medicul Paul Iancu. I-a pus în ghips mâna băiatului, dar nu a luat în seamă plaga de pe antebraţ. Colegul lui, Mircea Tusciuc, a hotărât externarea 3 zile mai târziu, deşi avea deja cangrenă. 

La câteva ore de la externare, mama s-a reîntors cu copilul în spital. Atunci, Tusciuc i-a amputat mâna și l-a trimis la București cu un elicopter, dar copilul nu a mai rezistat.

În iunie 2010, ambilor medici le-a fost desfăcut contractul de muncă de către Spitalul Judeţean Slatina, însă Mircea Tusciuc a fost repus în funcţie un an mai târziu. Familia copilului spune că, în cei 8 ani care au trecut, cei doi medici nu le-au transmis nici măcar condoleanţe.

Medicii Mircea Tusciuc şi Paul Iancu au fost deja încarceraţi în penitenciarul Craiova. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Doi medici din Slatina, condamnaţi la închisoare cu executare pentru malpraxis, după moartea unui copil, acum opt ani