Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Premieră națională la Iași: Mamă cu Covid a adus pe lume cvadrupleți

Premieră medicală națională la Iași, unde o mamă de 37 de ani, diagnosticată cu COVID-19 a adus pe lume cvadrupleți.

de Monica Palade

la 10.03.2021 , 16:53

Femeia era în 34 de săptămâni şi prezenta, pe lângă infecţia cu noul coronavirus, trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente. Aşa că intervenţia a fost una delicată.

Din fericire, totul a decurs bine şi atât mama, cât şi cei patru micuţi, toţi de sex masculin, se simt bine.

Ce spun medicii

Vezi și

„Pe data de 9 martie 2021, echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Elena Doamna” din Iași a rezolvat un caz în premieră pentru România: cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă.

Pacienta prezenta infecție cu SARS - CoV- 2, cu trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anesteziști și neonatologi au extras prin operație cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăți între 1400 și 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viața extrauterină. Pacienta a evoluat bine din punct de vedere medical, starea ei, în acest moment, fiind una stabilă. Mama a primit cu bucurie venirea pe lume a celor 4 fii, pentru care avea deja pregătite numele. Personalul medical transmite felicitări și multă sănătate întregii familii”.

Bebeluş născut prematur la Botoşani, diagnosticat cu Covid-19

Zilele trecute, un bebeluş născut prematur a fost diagnosticat cu COVID-19. Şi mama copilului a fost depistată pozitiv. Bebeluşul a venit pe lume la Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani. Mama copilului, o tânără de 22 de ani, a fost confirmată cu coronavirus când s-a prezentat la maternitate cu sarcina în 30 de săptămâni.

„S-a făcut cezariană, copilul s-a născut prematur, la 1.270 grame. Conform metodologiei, a fost testat la naştere, fiind dintr-o mamă pozitivă. Primul test a ieşit pozitiv. A fost internat pe Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Botoşani. S-a recoltat şi al doilea test, conform metodologiei, şi a ieşit pozitiv. Copilul a fost intubat, având insuficienţă respiratorie, fiind un făt mic”, a afirmat dr. Monica Adăscăliţei, într-o conferință de presă.

Bebeluşul cu probleme de respiraţie a fost transferat, luni, la Maternitatea din Suceava şi se află la Secţia de terapie intensivă.

Monica Palade Like

Cu o experienţă în presă de peste 20 de ani, s-a alăturat echipei observatornews.ro în luna ianuarie 2021.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Premieră națională la Iași: Mamă cu Covid a adus pe lume cvadrupleți