Antena Meniu Search
x

Premierul Victor Ponta, acuzat de 19 infracțiuni!

Situaţia suspectului Victor Ponta e una complicată. Urmează audieri la DNA şi un vot în Parlament. E primul premier în funcţie acuzat că a luat bani negri, sub paravanul unor contracte de consiliere juridică pe vremea când era avocat

Vezi și

Situaţia suspectului Victor Ponta e una complicată. Urmează audieri la DNA şi un vot în Parlament. E primul premier în funcţie acuzat că a luat bani negri, sub paravanul unor contracte de consiliere juridică pe vremea când era avocat

Când a devenit prim-ministru, l-ar fi răsplătit pe Şova cu funcţii înalte, spune DNA care a pus sub lupă cele trei numiri ale lui Dan Şova la ministere. Acum e sub asediul întrebărilor jurnaliştilor şi sub ancheta DNA! Un premier în funcţie, în premieră la DNA! Pus sub învinuire, în tirul acuzaţiilor penale! 19 infracţiuni.

17 falsuri, metoda "copy-paste", în facturi fictive, spune DNA. Procurorii susţin că a spălat bani şi că a fost complice la evaziune fiscală, pe vremea când era avocatul Victor Ponta. Şi-a lăsat funcţia la intrarea în parchet. A fost verificat, şi-a predat telefonul mobil ofiţerului şi a urcat la întâlnirea cu procurorul însoţit de avocată.

Procurorii spun că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, avocatul Victor Ponta a emis în fals 17 facturi. Ar fi fost dovada că a prestat servicii, pentru firma de avocatură a lui Şova, ceea ce, în realitate, nu s-a întâmplat. Dar, în fiecare lună, Ponta ar fi primit câte 2.000 sau 3.000 de euro. În total, peste 40.000. Din aceşti bani şi-ar fi cumpărat două apartamente de lux, într-un complex rezidenţial din Bucureşti. Procurorii susţin că ar fi primit şi o maşină Mitsubishi Lancer Evo 10 care valora câteva zeci de mii de euro.

Dan Şova spune că nu a fost nimic ilegal. Erau bani primiţi în urma contractului încheiat cu statul. El fiind avocat pentru complexurile Rovinari şi Turceni. Astăzi, după opt ani, ancheta penală e ca un bumerang.

Victor Ponta precizează că fost citat ieri, la amiază. Procurorul a sunat la cabinet de la Platul Victoria. Acum, Ponta e la mâna colegilor din Parlament. DNA cere aviz pentru a mai adăuga trei infracţiuni de conflict de interese pe lista acuzaţilor. E vorba despre cele trei numiri ale lui Şova la şefia unor ministere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Premierul Victor Ponta, acuzat de 19 infracțiuni!