Antena Meniu Search
x

Vindecat de coronavirus, preotul din Ilva Mică donează plasmă pentru cei bolnavi

Oamenii din Ilva Mică se pot considerați binecuvântați. Dovadă stă preotul satului, care după ce s-a vindecat de coronavirus îi ajută acum pe alţii să câştige lupta cu virsul ucigaş. Părintele a acceptat invitaţia Centrului de Transfuzii Sanguine din Bistriţa şi donează plasmă pentru tratarea cazurilor grave de Covid.

de Redactia Observator

la 03.06.2020, 17:15

Vezi și
  • Preotul din Ilva Mica, donator de plasmă
  • Ştefăniţă Potra a trăit pe propria piele pandemia

Ştefăniţă Potra are 40 de ani şi ultimii 5 i-a petrecut ca slujitor al Domnului în satul Ilva Mică, din judeţul Bistrița-Năsăud. La sfârşitul lunii martie, după ce s-a simţit rău mai multe zile la rând, a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Ştefăniţă Potra, preot paroh Ilva Mica - A fost o tuse supărătoare, o tușe care mi-a dat bătăi de cap mult timp, vreo 2-3 săptămâni. Undeva din 2 aprilie tusea s-a intensificat, a fost și o perioadă de vreo 6 zile de febra, frisoane, astea 3 simptome.

Au urmat 40 de zile departe de familie, dintre care 14 petrecute pe un pat de spital.

Ştefăniţă Potra, preot paroh Ilva Mica - Cei de la DSP au trimis un echipaj, un medic și un asistent, care mi-a prelevat o proba. Când rezultatul a ieșit pozitiv atunci am fost dus la spital, a venit o salvare și în sâmbătă de dinainte de Florii am fost dus la spital.

Horea Aurel, primar Ilva Mica - Nu știam la momentul respectiv din ce sursă ar fi putut fi luată. Am fost bucuroși că nu au mai fost alte cazuri.

Acum, după mai bine de o lună de la acea cumpănă, părintele este vindecat şi a acceptat să doneze plasmă pentru a-i ajută pe alţii să câştige lupta cu virsul ucigaş.

Ştefăniţă Potra, preot paroh Ilva Mica - În jur de 200 ml de plasmă cu anticorpi se oferă unui bolnav mai grav, la ATI. Și în total au fost 600 de ml. O dată la 2 săptămâni sau la o luna se poate dona.

Iar gestul său e apreciat atât de angajaţii Centrului de Transfuzii Sanguine din Bistriţa, cât şi de consăteni.

Un gest similar a făcut şi un bărbat de 38 de ani din Baia Mare. Acolo s-a efectuat ieri prima procedură de prelvare de plasmă din judeţul Maramureş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Vindecat de coronavirus, preotul din Ilva Mică donează plasmă pentru cei bolnavi