Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un preot îi învaţă pe fotografi când să pozeze, la botezuri şi cununii, în biserică

Un preot îi învaţă pe fotografi cum să pozeze la botezuri şi cununii, în biserică. Preotul a decis să afişeze pe uşa lăcaşului de cult unde oficiază o listă cu sfaturi pentru cei care realizează filmări şi fotografii la astfel de evenimente.

de Cosmin Stăniloiu

la 04.11.2019 , 13:28

Un preot îi învaţă pe fotografi cum să pozeze la botezuri şi cununii, în biserică. Preotul a decis să afişeze pe uşa lăcaşului de cult unde oficiază o listă cu sfaturi pentru cei care realizează filmări şi fotografii la astfel de evenimente.

Un preot a găsit de cuviință să le explice fotografilor care vin la botezuri sau cununii cum ar trebui să își facă treaba, astfel încât actul spiritual să nu devină o "ședință foto". Preotul le-a transmis fotografilor că, atunci când se află la o cununie sau un botez, ar fi indicat să nu treacă prin fața mesei unde se oficiază slujba.

Preotul a alcătuit și o listă pentru fotografi, spunându-le "când se folosește aparatul foto":

Articolul continuă după reclamă

-doar la momentele cele mai importante

Pe acelaşi subiect

-nu repetăm fotografia de 5-6 ori pentru același cadru

-ne poziționăm la o distanță rezonabilă față de masa unde se oficiază slujba pentru a nu împiedica buna desfășurare a slujbei.

"Nu distragem atenția (creștinilor sau a preotului slujitor) prin tot felul de mișcări în biserică sau prin ticăitul și blitz-ul aparatelor folosite în esces. Vă rugăm să respectați sfințenia momentului. Arta fotografică este importantă, dar nu trebuie să prejudiciem rugăciunea pentru câteva imagini. Omul trăiește și vizual, dar în primul rând spiritual.", a scris pr. Ioan Chirvasă.

Preot, mesaj pentru fotografi

Mesajul preotului a stârnit multe comentarii printre internauți, dar mai ales printre fotografi. Dacă unii s-au arătat iritați de indicațiile primite, numeroși profesioniști în arta fotografică sunt de părere că anumite momente din slujbă trebuie respectate și că fotograful trebuie să se adapteze situației, pentru a nu împiedica buna desfășurare a actului spiritual.

Au fost însă și mulți comentatori care, deși nu sunt din rândul celor care fotografiază la nunți sau la botezuri, au transmis că soluția este discreția, astfel încât și invitații, dar și cei care sunt chemați să își facă treaba, să se poată bucura de momentele slujbei, scrie Botoşeneanul.

Cosmin Stăniloiu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Un preot îi învaţă pe fotografi când să pozeze, la botezuri şi cununii, în biserică