Antena Meniu Search
x

Părinţii sunt revoltaţi că preoţii merg la şcoală să împărtăşească elevii, cu vin

Preoţii care împărtăşesc copiii din şcolile din Capitală vor fi mustraţi! Anunţul a fost făcut de Arhiepiscopia Bucureştiului.

Vezi și

Preoţii care împărtăşesc copiii din şcolile din Capitală vor fi mustraţi! Anunţul a fost făcut de Arhiepiscopia Bucureştiului, în urma unor disensiuni care au apărut între părinţi. Unii vor ca elevii să fie împărtăşiţi, pentru că astfel scapă de un drum la biserică, alţii susţin că vinul, parte esenţială a ritualului, este alcool, aşa că nu are ce să caute în şcoli. 

În unele instituţii de învăţământ, elevii au fost deja împărăşiţi, alţii sunt programaţi pentru săptămâna viitoare. Doar cu acordul părinţilor, spun reprezentanţii şcolilor. 

Chiar dacă majoritatea părinţilor şi-a dorit ca preotul să vină la cu vinul liturgic şi anafură în clase, unii susţin că locul acestui ritual este în biserică. 

După ce reporterii Observator au încercat să lămurească dacă situaţia este legală sau nu, reprezentanţii Patriarhiei au recunoscut că oamenii bisericii au încălcat un ordin preoţesc din 2015, care spune clar că NU au voie să meargă la şcoală, ci să invite copiii în biserici, prin intermediul profesorilor de religie. Iar cei care au făcut altfel, vor fi mustraţi.

Mai ales că oamenii nu pot fi împărtăşiţi decât în locurile sacre. 

Excepţiile sunt clare în lege, preotul poate merge la domiciliu doar dacă credinciosul nu este deplasabil sau, după caz, la spital, dacă acesta este bolnav. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Părinţii sunt revoltaţi că preoţii merg la şcoală să împărtăşească elevii, cu vin