Antena Meniu Search
x

Experiment Observator: românii semnează ca primarul, fără să citească înainte actele

Scandalul enorm declanşat de furtul informaţiilor personale prin intermediul reţelei Facebook nu îi determină pe români să fie mai precauţi!

Vezi și

Scandalul enorm declanşat de furtul informaţiilor personale prin intermediul reţelei Facebook nu îi determină pe români să fie mai precauţi! Nu ezită să semneze tot felul de contracte, fără să le studieze cu atenţie. A demonstrat-o un experiment marca Observator, prin care am reuşit să arătăm cât de uşor este să determini un român să semneze ca primarul. 

Reporterii Observator i-au rugat pe români să vină în faţa camerei şi să spună ce au pe suflet. Dar înainte să dăm drumul microfonului, jurnaliştii i-au anunţat că trebuie să semneze un banal contract de de două pagini. 

Însă nu a avut răbdare să citească actul pe care tocmai l-a semnat. Clauzele le-a aflat ulterior.

Echipa Observator a decis să complice experimentul. A cerut următoarei victime să-şi arate buletinul în faţa camerei de luat vederi. Previzibil, după ce ne-a arătat actul de identitate, tânăra nu are nicio problemă să semneze contractul fără să-l citească. 

Pe acelaşi subiect

Repetăm experimentul. Cu acelaşi rezultat.

Nici bărbaţii nu dovedesc mai multă precauţie atunci când semnează un act plin de clauze. 

Experimentul marca Observator confirmă un studiu realizat de o companie IT, potrivit căruia 93% dintre români care instalează un program pe calculator nu studiază termenii şi condiţiile care li se prezintă. 

Pentru că nu a citit ce semnează, femeia a apelat la ajutorul judecătorilor. Avocaţii spun că în Bucureşti în fiecare zi se deschid cinci procese pentru anularea unor contracte în care ar exista clauze abuzive, pe care oamenii nu le-au ştiut, pentru că au semnat ca primarii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Experiment Observator: românii semnează ca primarul, fără să citească înainte actele