Preţul unui porc porneşte de la 7 lei kilogramul în viu, la marginea Capitalei
La români nu există Crăciun fără şorici şi porc fără negociere. Târgurile deja s-au umplut de animale de scarificat.
La români nu există Crăciun fără şorici şi porc fără negociere. Târgurile deja s-au umplut de animale de scarificat. Iar preţul se negociază în funcţie de perioadă, cantitate şi pretenţii. În jurul Bucureştiului, preţul unui porc porneşte de la 7 lei kilogramul în viu. Şi poate creşte în funcţie de greutate, rasă, modul în care a fost hrănit sau de avizele sanitare, mai rare, e drept. Curcanii, iepurii sau cocoşii aşteaptă să completeze masa de Crăciun.
În târguri, însă, există mereu acest risc. Dar şi porcul este la jumătate decât costă în magazine.
Comentarii
Întrebarea zilei
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰