Antena Meniu Search
x

Video Prețuri de litoral în Parcul Balnear Toroc de la Dej, puternic afectat de pandemie. Tarife mai mari chiar şi cu 60%

Odată cu începerea sezonului estival, se redeschid şi Parcurile Balneare, o alternativă mai accesibilă pentru cei care nu reuşesc să ajungă pe litoral, dar nu neapărat mai ietină. Îngenunchiate de pandemie, acestea îşi aşteaptă vizitatorii cu tarife majorate. Este şi cazul Parcului Balnear Toroc de la Dej, unul dintre cele mai mari din Transilvania, acolo unde administratorii au fost nevoiţi să marească tarifele chiar şi cu 60%.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 31.05.2021, 17:39

Vezi și

Parcul Balnear Toroc din Dej se află în administrarea primăriei, iar o parte din ceheltiuile de întreţinere sunt suportate din bugetul local. Din cauza pandemiei însă, primăria fost nevoită să crească tarifele pentru a rămâne pe linia de plutire.

Morar Costan, primarul Municipiului Dej: ”Numărul mai mic de vizitatori, pentru că am fost condiţionaţi de regulile de distanţare şi de păstrarea regulilor sanitare, evident că ne-a afectat foarte mult”.

Biletul de intrare la Parcul Balnear Toroc este de 25 de lei

Dacă anul trecut, preţul unei zile de relaxare aici era de 15 lei, in acest an, oamenii trebuie sa scoata din buzunar cu 10 lei mai mult.

Pe acelaşi subiect

Biletul de intrare, care costă 25 de lei, vă asigură accesul la un topogan care coboară de pe versantul dealului la cele trei bazine cu apă dulce, la plaja exterioară, dar şi la acest lac sărat format pe locul unei fost galerii miniere.

Cel mai mult s-a scumpit închirierea unui şezlong - 10 lei anul acesta, faţă de 5 lei anul trecut. Iar veştile nu sunt bune nici pentru cei mici. De acum, toţi copiii cu vârsta de peste zece ani vor plăti bilet întreg.

Toți copiii mai mari de 10 ani vor plăti bilet

Singura posibilitate de a intra mai ieftin este de luni până vineri, după ora 16. Atunci, un bilet de intrare pentru adulţi costă 15 lei.

Chiar şi asa, autorităţile locale nu cred că preţul ridicat va afecta numărul vizitatorilor.

Morar Costan, primarul Municipiului Dej: ”În acest preţ de intrare avem facilităţi complementare. Dacă înainte se plătea accesul la topogane 10 lei, acum elevii sau studenţii nu mai plătesc acest preţ. Mai mult am făcut facilităţi pentru elevi şi studenţi în număr de peste 10 însoţiţi de profesori. O să aibă reducere de 50%”.

Vizitator: ”Sunt aceleaşi servicii. Nu s-a făcut nimic nou, nu s-a îmbunătăţit cu nimic. Părerea mea e că nu ar fi trebuit să se scumpească”.

Parcul Balnear Toroc din Dej a costat peste un milion de euro

Cei care vin aici se pot bucura de beneficiile unui lac cu apă sărata întins pe o mie şase sute de metri pătraţi, un bazin pentru adulţi cu o suprafaţă de 700 de metri pătraţi, bazine pentru copii, dar şi mai multe tobogane. Parcul Balnear Toroc din Dej a fost deschis în anul 2010, fiind amenajat din fonduri europene. Întregul proiect a costat peste un milion de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Prețuri de litoral în Parcul Balnear Toroc de la Dej, puternic afectat de pandemie. Tarife mai mari chiar şi cu 60%