Antena Meniu Search
x

Prima reacţie a fostului principe Nicolae, după scandalul din Elveţia, când nu a fost lăsat să îşi vadă bunicul, pe Regele Mihai

Fostul principe Nicolae a reacţionat după scandalul în care e implicat alături de Casa Regală.

Fostul principe Nicolae, împotriva căruia Casa Regală a depus plângere la Poliţie după ce ar fi avut o "tentativă de violare" a domiciliului regelui Mihai, spune că nu înţelege "agresivitatea" Casei Regale de a face tot posibilul să îl împiedice să îşi vadă bunicul.

"Mă întristează profund şi nu înţeleg agresivitatea Casei Regale de a face tot posibilul de a mă împiedica să îmi văd bunicul şi de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra în acest joc murdar", a scris, pe Facebook, fostul principe Nicolae. 

În mesajul postat miercuri seară, Nicolae Medforth-Mills mai spune că va alege să îşi respecte bunicul în aceste momente dificile, pentru că  "aşa se cuvine şi aşa este creştineşte". 

Radu Enache, avocatul fostului principe, a susţinut, la Antena 3, că de doi ani acesta este împiedicat în permanenţă să îşi vadă bunicul. Avocatul a spus că fostul principe "şi-a pierdut puţin cumpătul", dar că nu a agresat nicio persoană.

Pe acelaşi subiect

"Dacă erau violenţe grave ar fi fost reţinut. A fost legitimat şi s-a fost ridicat permisul de conducere pentru că nu avea paşaportul la el", a adăugat avocatul.

Casa Regală a transmis, miercuri seară, printr-un comunicat de presă, că Nicolae Medforth-Mills a avut o tentativă de violare a domiciliului regelui Mihai, la reşedinţa din Elveţia, unde fostul principe a forţat uşa casei, implicând în incident şase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Regale. El a agresat fizic şi verbal trei persoane, una dintre ele având răni corporale. În final, fostul principe a fost împiedicat să forţeze intrarea în casă. 

"Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-şi vadă nepotul, lucru adus la cunoştinţă dlui Medforth-Mills în repetate rânduri", spune Casa Regală.

La incident au fost prezente trei infirmiere, venite să îl trateze pe rege, care nu au putut să-şi facă la timp datoria. De asemenea, infirmierele au făcut cunoscut că se tem pentru integritatea lor corporală şi că vor lua în discuţie la instituţia lor dacă vor mai veni sau nu să-l trateze pe rege, mai precizează Casa Regală.

Incidentul a avut loc la doar o oră după ce regele Mihai fusese împărtăşit de către IPS Mitropolitului Iosif.

Casa Regală a înaintat o plângere la poliţia elveţiană.

Nicholae Medforth-Mills este fiul principesei Elena a României şi al lui Robin Medforth-Mills. Este născut pe 1 aprilie 1985, în Meyrin, Elveţia. A primit titlul de principe la împlinirea vârstei de 20 de ani, însă printr-un document semnat la 1 august 2015 şi intrat în vigoare imediat i-au fost retrase titlul şi calificativul şi a fost exclus din linia de succesiune la tronul României.

Casa Regală a României a anunţat miercuri că sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavril îl găseşte pe Majestatea Sa Regele Mihai în stare de suferinţă şi că nu va exista niciun eveniment organizat la reşedinţa acestuia. De asemenea, precizează că regele Mihai a fost împărtăşit marţi de un trimis al IPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale.

Luni, Casa Regală a anunţat că starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei, principesa Margareta aflându-se de duminică seară la reşedinţa privată din Elveţia.

Regele Mihai a împlinit 96 de ani în 25 octombrie.

Regele Mihai I - ultimul monarh din ţările Europei de Est - s-a retras din viaţa publică la începutul lunii martie a anului trecut, când Casa Regală a anunţat că acesta a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Prima reacţie a fostului principe Nicolae, după scandalul din Elveţia, când nu a fost lăsat să îşi vadă bunicul, pe Regele Mihai