Antena Meniu Search
x

Prima reacție a Kremlinului la adresa jurnalistei care a strigat în direct la televiziunea de stat: ”Opriţi războiul!”

Kremlinul a avut azi prima reacţie la adresa jurnalistei de la televiziunea de stat din Rusia care a întrerupt jurnalul de ştiri cu un protest în direct, deşi ştia că va fi arestată: "Opriţi războiul! Opriţi războiul!" a strigat ea. 

de Redactia Observator

la 15.03.2022, 16:06

Prima reacție a Kremlinului la adresa jurnalistei care a strigat în direct la televiziunea de stat: ”Opriţi războiul!”
Prima reacție a Kremlinului la adresa jurnalistei care a strigat în direct la televiziunea de stat: ”Opriţi războiul!” - Twitter

Acţiunile jurnalistei Marina Ovsiannikova, editor de ştiri, care a întrerupt, luni seara, un jurnal de ştiri transmis live de postul de televiziune Pervîi Kanal, pentru a protesta faţă de invadarea Ucrainei de către Rusia echivalează cu un act de ”huliganism”, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Marina Ovsiannikova a ridicat un carton în spatele prezentatorului pe care scria: ”Fără război, opriţi războiul, nu credeţi propaganda, vă mint aici”.”În ceea ce priveşte această tânără, acesta este huliganism””, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţia de presă rusă Interfax. ”Canalul de televiziune şi cei responsabili cercetează incidentul. Acest lucru nu este pe agenda noastră”, a mai precizat el.

Mai mulţi avocaţi şi ONG-uri pentru drepturile omului o caută pe Marina după ce aceasta a fost arestată luni seară pentru a-i oferi ajutor, dar nimeni nu știe unde a fost dusă, potrivit BBC Russia. Marina riscă până la 15 ani de închisoare în baza unei noi legi adoptate în Rusia care pedepsește aspru răspândirea de critici la adresa forțelor ruse. 

Zelenski i-a mulţumit Marinei Ovsiannikova

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a mulţumit Marinei Ovsiannikova. Zelenski a spus că i-a fost „recunoscător” ei şi altora „că au încercat să transmită adevărul”: „Sunt recunoscător acelor ruşi care nu încetează să încerce să transmită adevărul, care luptă împotriva dezinformării şi spun fapte reale prietenilor şi familiilor lor, şi personal acelei femei care a mers în studioul Pervîi Kanal cu o pancartă anti-război”. „Celor cărora nu le este frică să protesteze. Atâta timp cât ţara ta nu este complet închisă de restul lumii, transformându-se într-o Coreea de Nord uriaşă, trebuie să lupţi, nu trebuie să-ţi ratezi şansa”. 

ONG-ul pentru apărarea drepturilor protestatarilor OVD-Info a anunţat că Marina a fost arestată luni seară, dar autoritățile nu au oferit detalii unde a fost dusă. Potrivit agenţiei de presă Tass, tânăra ar putea fi acuzată că a „discreditat imaginea forţelor armate ruse”. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Prima reacție a Kremlinului la adresa jurnalistei care a strigat în direct la televiziunea de stat: ”Opriţi războiul!”