Antena Meniu Search
x

Un primar din Gorj a făcut plângere penală după ce un consilier local l-a "acuzat" că-i plac bărbații

Sedință electrizantă de consiliu local în comuna Săcelu din Gorj. Primarul s-a supărat atât de tare, încât a făcut o plângere penală la parchetul din orașul Novaci, după ce un consilier local l-ar fi "acuzat" că i-a făcut propuneri indecente, în hohotele de râs ale decidenților locali.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 07.02.2020, 22:36

Florin Jurebie, primarul din Săcelu, Gorj
Probleme mare în comuna Săcelu din Gorj, după o ședință picantă a consiliului local - Facebook | Florin Jurebie

Sedință electrizantă de consiliu local în comuna Săcelu din Gorj. Primarul s-a supărat atât de tare, încât a făcut o plângere penală la parchetul din orașul Novaci, după ce un consilier l-ar fi "acuzat" că i-ar fi făcut propuneri indecente, în hohotele de râs ale decidenților locali.

Povestea, destul de încâlcită, are câteva elemente clare. Cert este că primarul PSD Jurebie Florin Dorin a formulat o plângere penală pe numele lui Dănășel Gheorghe, consilier local UNPR, după ce acesta din urmă l-ar fi defăimat. 

"În fapt, în timpul ședinței de Consiliu local din data de 30.1.2020, consilierul local Dănășel Gheorghe mi-a adus cuvinte jignitoare, dar a și afirmat că am făcut fapte neadevărate prin care mă defăimează și îmi aduce un grav prejudiciu imaginei mele în societate, precum că aș fi homosexual, îmi plac bărbații și că m-am dat la el. Toți cei prezenți la ședință, în speță consilierii locali și cetățenii au auzit aceste lucruri și au râs de cele spuse de Danășel Gheorghe crezând că aceste lucruri sunt adevărat", a scris primarul din Săcelu în plângerea penală.

"A afirmat ceva despre un ceas care nu știu nimic"

"Tot în această sedință a consiliului local a afirmat ceva despre un ceas care nu știu nimic și despre faptul că l-am făcut cadou cuiva, aceste lucruri fiind neadevărate", a mai explicat primarul, în plângere. 

O reacție din partea edilului din Săcelu a venit și pe Facebook, vineri seara.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Problema cu ceasul a fost lămurită parțial de fostul primar Ion Voica, prezent la ceartă, potrivit publicației scandaldegorj.ro.

"M-am dus la ședință pentru niște acte și nu m-am gândit nicio clipă că voi auzi acele vorbe. La un moment dat, în plină ședință primarul a început o discuție în contradictoriu cu Dănășel, pe care îl face, de altfel, în ședințe, cum îi vine la gură. Apoi Dănășel a început o discuție legată de un ceas, ajuns la o fostă apropiată a lui Jurebie, obiectul fiind recuperat de la femeie de mama edilului. Ceasul, pus la seif, se află acum la alta. Faptul că alesul a vorbit de ceas, arătând că știe niște lucruri, l-a enervat la culme pe Jurebie. Primarul a pus mâna pe telefon și a început să-l înregistreze pe consilier, crezând că îl intimidează. [...[ Omul a continuat: "eu ți-am zis că sunt cu femeile nu cu bărbații". O parte din cei prezenți râdeau, alții erau șocați. Jurebie nu a avut niciun fel de reacție. El care era recalcitrant, de data asta nu a avut nicio reacție [...]", a declarat Voica.

Viceprimar Săcelu: "Este treaba lui, viața lui, eu nu mă pronunț"

Gheorghe Dumitrelea, vicepremarul din Săcele, a confirmat incidentul potrivit sursei citate și recunoaște că deține înregistrarea discuției dintre cei doi, din ședința de consiliu local din data de 30 ianuarie 2020.

"A fost circul de pe lume... La toate acuzațiile care ne-au uimit pe toți, primarul nu a avut însă nicio replică. M-am amintit apoi că nu s-a implicat deloc la referendumul pentru familie că au m-am dus prin sat, cu preotul... dar și faptul că am fost luat peste picior de cei care m-au văzut în prejma lui. Este treaba lui, viața lui, eu nu mă pronunț dar oamenii au auzit de întâmplarea din ședința de Consiliu Local", a declarat Dumitrelea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un primar din Gorj a făcut plângere penală după ce un consilier local l-a "acuzat" că-i plac bărbații