Antena Meniu Search
x

Video Primăria Bucureşti promite reluarea investiţiilor într-o serie de proiecte esenţiale pentru dezvoltarea Capitalei

Primăria Bucureşti promite că reia lucrările esenţiale. Cap de listă: Pasajul Doamna Ghica, abandonat de luni întregi. Primăria Capitalei dă bani şi pentru parcarea Pantelimon, dar şi pentru supralărgirea Bulevardului Prelungirea Ghencea.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 08.04.2021, 22:07

Vezi și
  • Primăria Bucureşti pune la bătaie două milioane de lei pentru implementarea unor proiecte propuse de locuitorii Capitalei.

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica, un proiect în valoare de 143 de milioane de lei, s-au oprit anul trecut. Pentru o parte din construcţiile ridicate până acum, Primăria are datorii de aproape 19 milioane de lei.          

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica sunt avansate şi finalizate în proporţie de 80%. Chiar şi aşa, au fost sistate din luna decembrie şi până acum, însă ar trebui să se reia în curând, dat fiind faptul că municipalitatea a alocat alte 39 de milioane de lei. 

Şi Primăria Sectorului 2 va finanţa proiectul cu aproximativ 30 de milioane de lei. În acest fel, lucrările ar putea să înceapă mai repede. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: E o chestiune de o lună, două. Termenul de finalizare, probabil că sfârşitul anului viitor. 

Muncitorii, însă, au plecat de pe şantier, iar unii nici nu vor să mai revină. Unii spun că nu au mai fost plătiţi de şase luni. 

Muncitor de pe şantier: Nu am luat nici noiembrie, nici decembrie, nici ianuarie, nici februarie, nimic! Mulţi oameni de pe şantier şi-au dat demisia. Am rămas puţini oameni, două echipe, 10 oameni, cam aşa.

Între timp, traficul în zonă e de coşmar. De la deschiderea şantierului, se circulă pe un singur sens: "Este infernal. Nu se poate circula. Stăm câte o jumătate de oră pe loc. Este aglomerat, foarte aglomerat, nu se mişcă nimic de multă vreme".

Primăria Capitalei dă două milioane de lei pentru proiecte propuse de locuitori

Primăria dă bani şi pentru parcarea din Pantelimon - 50 de milioane lei.

Parcarea de la capătul Şoselei Pantelimon va avea, la final, 500 de locuri. Valoarea totală a proiectului este de aproape 350 de milioane de lei însă din această sumă municipalitatea a achitat până acum mai puţin de jumătate: "Sunt foarte puţini muncitori, nu o să se termine niciodată".

Municipalitatea spune însă contrariul. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Când ar putea fi deschisă parcarea? În două sau trei luni. Acolo sunt datorii mari pe care noi le avem către constructor şi ele sunt prevăzute, toate costurile din urmă şi acestea, în bugetul pe 2021. 

În curând reîncep şi lucrările pentru supralărgirea Bulevardului Ghencea, însă Primăria nu dispune încă de fondurile necesare pentru a finaliza lucrarea. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Ca să terminăm Prelungirea Ghencea, fără tramvai, avem nevoie de 160-170 milioane de lei din care anul ăsta alocăm 40.  

Edilii aşteaptă proiecte şi de la locuitorii Capitalei. Va investi în acestea două milioane de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Primăria Bucureşti promite reluarea investiţiilor într-o serie de proiecte esenţiale pentru dezvoltarea Capitalei