Antena Meniu Search
x

Primăria oraşului Ploieşti la un pas de faliment

Sfârşitul de an aduce la Ploieşti o gaură în buget de peste 20 de milioane de euro

Vezi și

Sfârşitul de an aduce la Ploieşti o gaură în buget de peste 20 de milioane de euro. Totul din cauza nerespectării termenelor pentru proiectele cu fonduri europene.

Mai exact, 11 la număr. Aşa că în 2016 nu vor mai exista fonduri pentru nicio investiţie majoră. Se vorbeşte deja despre falimentul admninistraţiei ploieştene. În timp ce oraşul este un imens şantier.

Aşa a început, seara trecută, şedinţa extraordinară de Consiliu Local la Ploieşti. Aleşii au fost nevoiţi să accepte realitatea. Chiar au nevoie de o minune pentru ca oraşul să nu intre în faliment. Motivele pentru care lucrările au întârziat sunt desprinse parcă din boacănele lui Dorel.

Singura arena de trap din ţară a întâmpinat mai multe probleme de proiectare. Spre exemplu, în timp ce muncitorii săpau fundaţia tribunelor au fost inundaţi.

Modernizarea Hipodromului costă aproape 90 de milioane de lei. Pentru că lucrările nu vor fi gata la timp, mai e nevoie de încă 16 milioane, suportate de bugetul local. Nici reabilitarea unei linii de tramvai nu va fi gata la timp. Asta înseamnă încă 20 de milioane de lei din vistieria Primăriei. Cei mai mulţi bani, peste 11 milioane de euro, sunt necesari pentru un pasaj rutier.

Cu trei săptămâni înainte de termenul de finalizare, dispozitivul este realizat în proporţie de numai 40 la sută. Alte proiecte europene întârziate sunt Parcul Municipal Vest, modernizarea unor terenuri de sport, reabilitarea termică a mai multor blocuri, transformarea unei cazărmi în cămine de bătrâni şi înlocuirea tâmplăriei la un colegiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Primăria oraşului Ploieşti la un pas de faliment