Antena Meniu Search
x

Primăria Sectorului 2 a redeschis parcurile, cu 5 zile înainte de relaxare

Nouă ordonanţe militare impun încă restricţii în ţară, dar sunt tot mai puţini cei care chiar ţin cont de ele. În sectorul 2 al Bucureștiului, cu cinci zile înainte de a ieşi oficial din starea de urgenţă, s-au redeschis parcurile. Decizia, aplaudată de oameni, a provocat însă un întreg scandal.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 09.05.2020, 22:15

Vezi și
  • Decizia a nemulțumit Primăria Capitalei.
  • Locurile de joacă au rămas închise.

Starea de urgenţă s-a schimbat astăzi în starea de relaxare. Edilii din sectorul 2 au venit in intampinarea locuitorilor si le-au făcut o surpriză : au deschis parcurile.

Dan Cristian Popescu, viceprimar Sector 2: Monitorizez de două săptămâni comportamentul cetăţenilor din sectorul 2. Am decis ca astăzi de la ora 13 să deschidem toate parcurile mari din sectorul 2.

Parcurile mari, locurile de joacă, de fitness, sociale sau terenurile de sport rămân în continuare închise. Decizia locală a stârnit revolta în Primăria Capitalei

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei: Este un act care nu are nimic de a face cu o eliberare sau cu o ridicare a acestor restricţii, ci este un îndemn al unei persoane care se foloseşte de calitatea de consilier local şi pune sănătatea publică în pericol.

Toată această relaxare generală se resimte în special de joi, de când amenzile pentru nerespectarea stării de urgenţă au fost declarate neconstituţionale. Doar în ultimele 3 zile, au foat aplicate peste 4000 de sancţiuni în cuantum de 6.5 milioane de lei.

”Am vreo patru amenzi până acum. Cea mai mare, 200 de milioane. Când s-a dat starea de urgenţă, am avut declaraţie, dar cu timpul am prins curaj şi n-am mai luat nicio declaraţie la mine”, spune un tânăr din București.

Zeci de oameni s-au bucurat de vremea frumoasă şi în Piaţa Sfatului din Braşov si multi altii au impanzit zona de picnic din oraş.

Preşedintele face din nou apel la oameni sa repsecte restrictiile.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Epidemia este intre noi, trebuie sa avem foarte mare grija ca atunci cand putem sa ne miscam un pic mai liber sa nu avem o explozie de infectii noi. Mare, mare grija, dragi romani, ca sa nu dam cu piciorul la tot ce am realizat in ultimele doua luni cu mari sacrificii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Primăria Sectorului 2 a redeschis parcurile, cu 5 zile înainte de relaxare