Antena Meniu Search
x

Primarul din Gheorgheni a primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore

Primarul municipiului Gheorgheni, Mezei Janos, a primit luni seara ordonanță de reținere pentru 24 de ore, din partea procurorilor DNA Târgu Mureș

Primarul municipiului Gheorgheni, Mezei Janos, a primit luni seara ordonanță de reținere pentru 24 de ore, din partea procurorilor DNA Târgu Mureș

Mezei Janos a fost adus la audieri în cursul după amiezii, după ce toată ziua procurorii anticorupție au efectuat mai multe percheziții, inclusiv la locuința primarului și la sediul Primăriei, de unde au ridicat mai multe cutii cu documente.

Potrivit unor surse din cadrul Primăriei, perchezițiile au început la locuința primarului încă de la ora 6,00, precum și la sediul municipalității, iar în jurul orei 10,00 Mezei Janos a venit la primărie însoțit de mascați și de procurori DNA. Aceleași surse au mai spus că procurorii DNA ar fi solicitat toate documentele legate de firma Monturist SRL, la care primăria deține 48%, dar au efectuat percheziții și la o firmă de topografie.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupție din Târgu Mureș au efectuat luni percheziții în 5 locații situate în județul Harghita, dintre care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Aceștia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni de fals.

Primarul Mezei Janos se află la al doilea mandat și este membru al Partidului Civic Maghiar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Primarul din Gheorgheni a primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore