Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Se verifică şi la noi produsele alimentare importate, pentru a se vedea dacă sunt la fel ca cele vândute în Occident

de Redactia Observator

la 03.03.2017 , 23:05

Iaurtul, brânza şi crema de ciocolată sunt printre produsele care vor fi testate de autorităţile române pentru a vedea dacă sunt mai slabe calitativ decât cele vândute în Europa de Vest. Ministerul Agriculturii lucrează la lista cu produse care vor fi verificate şi care va fi prezentată luni. Prima ţară care va fi luată în calcul pentru testarea alimentelor este Germania.

Ministerul Agriculturii, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi Protecţia Consumatorului lucrează la lista cu produsele care vor fi verificate pentru a vedea dacă au o calitate mai slabă decât cele vândute în Vest. Printre alimentele care vor fi suspuse verificării se numără iaurtul, brânza tartinabilă, crema de ciocolată, napolitanele, dar şi fructele şi legumele. 

-Plecând şi de la experienţa ţărilor vecine care au verificat asta, ce produse au găsit ei că diferă, să mergem şi noi pe aceeaşi cale. Au testat lactate, condimente, produse lactate, sosuri. 

Vezi și

Reprezentanţii industriei alimentare spun că românii care vor să cumpere produse calitative să se orienteze pe cele care poartă amprenta României pe ambalaj. Prima ţară care va fi luată în calcul pentru testarea comparativă a produselor este Germania. 

Pe acelaşi subiect

Autoritatăţile iau în calcul ca, pe lângă verificarea alimentelor în laborator, să facă testarea şi pe grupuri de consumatori.  

-ANSVSA-ul are reprezentanţi care vor preleva probe din lapte, carne, peşte, fructe, produse ce vor fi analizate sub aspect fizico-chimic în cadrul laboratoarelor sanita-veterinare. 

Consumatorii români spun că, deşi nu s-au făcut teste până acum, au simţit diferenţa între produse.

Vecinii din Ungaria şi Cehia au testat deja produsele lor şi ale vecinilor vestici iar diferenţele de calitate vor fi duse în faţa Comisiei Europene luni. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Se verifică şi la noi produsele alimentare importate, pentru a se vedea dacă sunt la fel ca cele vândute în Occident