Antena Meniu Search
x

Video Primul val de ger din acest sezon. Temperaturi cu 10 grade mai scăzute decât valorile obişnuite pentru luna lui Gerar

Expresia "frig de crapă pietrele" nu mai e doar o vorbă zilele astea. Aerul polar coborât din nordul Rusiei aduce peste România primul val de ger din acest sezon. În zonele montane, temperaturile resimţite au fost deja de minus 25 de grade Celsius. Dar, abia în zilele următoare se vor atinge noi minime, spun meteorologii.

de Redactia Observator

la 16.01.2021, 20:28

Vezi și
  • Meteorologii anunță că temperaturile vor fi cu 10 grade mai scăzute decât valorile obişnuite pentru luna lui Gerar.
  • De miercuri, un curent din zona Mediteranei ajunge în România, iar temperaturile vor creşte treptat până weekendul viitor

Din nord spre sud, gerul cuprinde încet dar sigur ţara.

În Oradea, Baia Mare sau Iaşi, temperaturile resimţite ating deja minus 15 grade Celsius. La munte, frigul a fost şi mai aprig.

În zonele montane, valorile în termometre au scăzut până la -20 de grade, însă temperatura resimţită a fost şi de -24 de grade Celsius din cauza vântului care sporeşte senzaţia de frig.

Este însă doar începutul vortexului polar care vine din nordul Rusiei şi cuprinde tot estul Europei, anunţă meteorologii. Temperaturile vor fi cu 10 grade mai scăzute decât valorile obişnuite pentru luna lui Gerar.

Mihai Timu, meteorolog:Temperaturile minime vor coborî frecvent sub - 10 grade. Va fi rece şi pe timpul zilei pentru că vorbim de maxime diurne preponderent negative. Acestea urmând a se încadra în general între -10 şi 0 grade. De asemenea, din loc în loc, se va semnala gheţuş, iar trecător vor mai fi ninsori slabe”.

Ger năprasnic și în București: - 14 grade Celsius

Resimt acut primul ger al iernii şi bucureştenii. Mai ales cei care stau fără căldură în propriile case.

Mihai Timu, meteorolog: ”Pentru Capitală, o vreme deosebit de rece, geroasă pe parcursul nopţilor şi al dimineţilor. Estimăm maxime în general de - 4 şi - 2 grade, iar minime pot fi în general între -12 şi -8 grade, mai coborâte în zona preorăşenească, posibil spre, în jurul a - 14 grade, în dimineaţa zilei de marţi”.

De miercuri, vremea schimbă foaia. Un curent din zona Mediteranei ajunge în România, iar temperaturile vor creşte treptat până weekendul viitor, când e posibil să avem valori chiar mai ridicate decât normalul perioadei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Primul val de ger din acest sezon. Temperaturi cu 10 grade mai scăzute decât valorile obişnuite pentru luna lui Gerar