Antena Meniu Search
x

Video Problema urşilor din Predeal, complicată de birocraţie. Gestionarul fondului de vânătoare şi-a încetat contractul

Pare că nimeni nu reuşeşte să găsească o rezolvare în cazul apariţiei urşilor pe domeniul schiabil din Predeal. Contractul cu gestionarul fondului de vânătoare din zonă a încetat, aşa că, acum, cei care ar putea muta urşii departe de oameni se lovesc de şi mai multă birocraţie până să poată acţiona.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 12.03.2021, 18:10

Vezi și

În plină criză generată de aparițiile urșilor pe domeniul schiabil din Predeal, gestionarul fondului de vânătoare din zonă și-a încetat contractul. S-a întâmplat din cauza împlinirii termenului convenit inițial, dar momentul nu face decât să prelungească termenul de rezolvare a unei probleme urgente, de care depinde direct siguranța turiștilor: gestionarul fondului e cel care inițiază lanțul birocratic de decizii, în urma căruia ursul poate fi mutat de pe pârtie.

În condiții normale, fără problemele legate de schimbarea gestionarului, aceste decizii consumă peste o săptămână, timp în care autoritățile se pot atinge de urs doar dacă animalul atacă direct oameni. 

Un urs a apărut în mijlocul schiorilor, la Predeal

Problema a revenit în actualitate după ce un urs și-a făcut apariția pe Pârtia Cocoșul din Predeal, în fața unui grup de schiori, și nu s-a lăsat dus până când nu l-a alergat pe unul dintre ei timp de câteva minute.

Schiorul a filmat animalul alergând în urma lui până când, într-un final, acesta a obosit și s-a întors în pădure. Cu mult calm, acesta i-a avertizat și pe ceilalți turiști aflați pe pârtie de prezența ursului și s-a asigurat că animalul nu le iese în cale celor aflați în coborâre.

Urs văzut și pe Pârtia Subteleferic de la Predeal

Ulterior, jandarmii brașoveni au anunțat că au primit un apel la 112, la ora 13:10, prin care era semnalată prezența unui urs pe Pârtia Subteleferic de la Predeal.

În acel caz, apelul a venit din partea unei persoane care se afla în teleschi și ne-a relatat că nu erau alte persoane în apropiere (care să fie în pericol), iar ursul a traversat pârtia.

Echipajul de jandamri a ajuns în aproximativ 2-3 minute la locul respectiv, însă nu a mai găsit ursul în acel loc și nici în împrejurimi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Problema urşilor din Predeal, complicată de birocraţie. Gestionarul fondului de vânătoare şi-a încetat contractul