Antena Meniu Search
x

Pana de curent care a lovit Capitala scoate la iveală probleme grave! Cele trei transformatoare de pe vremea comunismului nu mai fac faţă cererii uriaşe

Pana de curent care a lăsat Capitala în beznă scoate la lumină o problemă gravă. Cele trei transformatoare de pe vremea comunismului nu mai fac față cererii.

Vezi și

Pana de curent care a lăsat ieri Capitala în beznă scoate la lumină o problemă gravă. Cele trei transformatoare de pe vremea comunismului, care asigură furnizarea energiei în Bucureşti, nu mai fac faţă cererii uriaşe.

Ne-am întins cu construcţiile mai mult decât e plapuma. Şi nimeni nu garantează că sistemul nu va ceda din nou. Mai ales că ne aşteaptă o iarnă grea, iar consumul creşte rapid.

Miercuri, pentru o oră, s-a stins lumina în jumătate de oraş. Pana de curent a generat efecte în cascadă. Semafoarele n-au mai funcţionat, traficul a fost dat peste cap, iar câteva staţii de metrou au rămas în beznă. Avaria a pornit de la staţia din Fundeni.

Capitala se bazează pe trei transformatoare: Fundeni, Bucureşti Sud şi Domneşti. Toate - construite înainte de 1989. Şi-au depăşit durata de viaţă. Şi nu mai fac faţă. În jurul lor, au apărut cartiere întregi, aşa cum s-a întâmplat în Prelungirea Ghencea şi Domneşti. În plus, de la un bec, un frigider şi un aparat de radio, electrocasnicele s-au înmulţit. Automat, a crescut şi consumul.

Generatorul de la Domneşti ar putea fi următorul care cedează. Mai ales că urmează o iarnă cu temperaturi de minus 30 de grade.

"Încep să apară nişte comportamente ale consumatorilor care nu mai sunt cele de acum câţiva ani. Începem iarna cu încălzire electrică alături de încălzirea cu gaz. Anul acesta, Guvernul a obligat toate companiile de stat, printre care şi Transelectrica, să plătească dividendele mai devreme, pentru a acoperi găurile din bugetul de stat. Banii puteau fi folosiţi pentru modernizarea reţelei. Este nevoie de o nouă staţie de transformare construită în Bucureşti tocmai pentru a balansa consumul. Necesită o durară de proiectare în jur de 4-5 ani", a declarat Ionuţ Purică, specialist în energie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Pana de curent care a lovit Capitala scoate la iveală probleme grave! Cele trei transformatoare de pe vremea comunismului nu mai fac faţă cererii uriaşe