Antena Meniu Search
x

Șapte dosare penale în cazul zecilor de elevi îmbolnăviţi la şcoală, după ce au mâncat corn și lapte de la stat

Programul guvernamental "Laptele si cornul" nu mai e doar în şcoli, ci şi pe masa procurorilor din Prahova

Programul guvernamental "Laptele si cornul" nu mai e doar în şcoli, ci şi pe masa procurorilor din Prahova.

Şapte dosare penale au fost deschise pentru infracţiuni contra sănătătii publice. Iniţial, programul a fost sistat, dar de vineri copiii au primit din nou lapte la şcoală. Asta după ce aproape 90 de elevi din judeţ au ajuns din bănci, în grija medicilor.

Dosare peste dosare, nume după nume, procurorul numără copiii care au ajuns în mâinile medicilor din cauza laptelui primit în şcoli. În total au fost 88, din mai multe localităţi din Prahova. Şi după două zile în care programul guvernamental a fost suspendat, vineri, laptele a a ajuns din nou la copii.

Vezi și

Dacă îl vom sista, vă daţi seama şi cei care au câştigat procedura de achiziţie publică vor contesta pentru că noi am întrerupt din ce?

Coincidenţă sau nu, tot vineri, 23 de copii din Breaza s-au simţit rău. 14 au ajuns la spital. Unul a avut nevoie şi de internare. Diagnosticul - acelaşi: toxiinfecţie alimentară.

Săptămâna trecută, rezultatele analizelor la probele de lapte pasteurizat recoltate au arătat că produsul este necorespunzator. De atunci, părinţii sunt cei care îşi sfătuiesc copiii să nu îl mai bea.

Direcţia pentru Sănătate publică Prahova şi Direcţia Sanitar veterinară Prahova au aplicat până acum cinci amenzi în valoare totală de 5.700 de lei, distribuitorului, firmei care furnizează laptele şi unor şcoli pentru felul în care a fost transportat şi depozitat laptele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri sociale » Șapte dosare penale în cazul zecilor de elevi îmbolnăviţi la şcoală, după ce au mâncat corn și lapte de la stat