Antena Meniu Search
x

Producătorii ecologici vor TVA zero pentru mâncarea BIO

TVA pentru alimente în funcţie de gradul de poluare a mediului. E o solicitare inedită care vine de la producătorii ecologici. Cu alte cuvinte, ei vor ca mâncarea BIO să aibă TVA verde, adică zero la sută, în timp ce mezelurile pline de E-uri, spre exemplu, să fie aspru taxate.

Vezi și

 50 de lei a plătit Carmen pentru alimentele cumpărate. Toate sunt fără aditivi, făcute din ingrediente ecologice. Un kilogram de mere ecologice se vinde cu 9 lei, preţ dublu faţă de cele normale.

Laptele de vacă ajunge să coste şi 11 lei litrul, iar ouăle ecologice, 13 lei cofrajul de 10 bucăţi. Insă, ar putea fi şi mai ieftine. Producătorii vor TVA verde pentru mâncare bio.

Deocamdată, puţini sunt românii care îşi permit să mănânce alimente bio. Asta pentru că sunt mult prea scumpe. Un TVA de zero la sută ar reduce substanţial preţul la raft.

Pâinea se comercializează deja cu un TVA de 9 la sută. Taxa pe Valoarea Adăugată pentru carne ar putea fi, în curând, 5 la sută. Însă, nu şi pentru mezeluri, care nu sunt prea prietenoase cu mediul, acuză producătorii bio.

Pentru preparate din carne TVA-ul ar putea fi redus la 9 procente. Proiectul propus de producătorii bio se află în atenţia ministrului Agriculturii. Reducerea TVA-ului la pâine a dat deja rezultate. În şase luni, producţia fiscalizată a crescut cu 25 la sută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Producătorii ecologici vor TVA zero pentru mâncarea BIO