Antena Meniu Search
x

Video Producătorul Charlie Ottley va promova Timişul la BBC. "Să facem aceste filme în judeţ a fost o bucurie. Are foarte multe de oferit"

Charlie Ottley, cunoscutul producător britanic îndrăgostit de România a ajuns la finalul unuia dintre cele mai dragi proiecte ale sale: Promovarea Timişului prin trei clipuri care adună în doar câteva minute unele dintre cele mai pitoreşti imagini din România. Autorităţile speră să atragă în acest fel cât mai mulţi turişti străini. Mai ales că una dintre producţii va fi difuzată la postul britanic de televiziune BBC.

de Redactia Observator

la 14.11.2022, 17:22

Vezi și

Acesta este un oraş care rămâne pe deplin angajat să păstreze şi să scoată tot mai bun din el însuşi. În timp ce goneşte fără teamă către un mâine mai verde. 

Charlie Ottley a realizat două producţii de promovare a judeţului Timiş, dar şi a oraşului Timişoara. Totul, în contextul în care la anul, capitala Banatului va deveni Capitală Culturală Europeană. 

Charlie Ottley, producător britanic: Să facem aceste filme în judeţul Timiş a fost o bucurie şi am fost oarecum surprins când am ajuns aici, cu atât mai mult cu cât cunoaşteam locurile. Este un oraş foarte frumos. Judeţul Timiş are foarte mult de oferit vizitatorilor. Nu este vorba doar despre oraş aici. Oraşul este frumos însă în zonă... Poţi merge în excursii de o zi, poţi merge în drumeţii pe dealuri, cu bicicleta pe drumuri de munte. 

Filmările au durat un an

Pe acelaşi subiect

Un an au durat filmările, timp în care britanicul a vizitat cele mai pitoreşti locuri, a vorbit cu localnicii, a aflat despre obiceiurile româneşti, dar şi câteva dintre secretele bucătăriei tradiţionale bănăţene.  

Situat în inima regiunii istorice a banatului, judeţul Timiş oferă un bogat amestec de cultură, culoare şi creativitate. Aici, trecutul şi prezentul se combină într-o regiune plină de pajişti luxuriante, dealuri înlănţuite, potgorii şi păduri sălbatice. 

În timpul călătoriilor sale britanicul a avut însă parte şi de surprize mai puţin plăcute. S-a întâmplat la Timişoara, în luna iunie, când trei copii i-au furat drona cu care realiza filmările. 

Ce aţi furat?

Sunt copiii dumneavoastră?

Ce au făcut cu drona?

Au aruncat-o!

S-au speriat? Aveaţi de gând s-o vindeţi?

Clipurile de promovare au costat 25.000 de euro, bani suportaţi de Consiliul Judeţean Timiş, iar autorităţile speră ca Banatul să fie în curând nu numai "fruncea" României, ci şi a Europei. 

Alexandru Proteasa, vicepreşedinte CJ Timiş: Ne aşteptăm la un număr mare de turişti străini în anul 2023 şi 2024. Cu siguranţă vor veni mai mulţi turişti şi cu siguranţă vom ajuta tot ce înseamnă turismul local, turismul din judeţ, business-urile care sunt în judeţ, HORECA...

Charlie Ottley a reuşit, de asemenea, o performanţă unică, la care autorităţile române nici nu se gândeau. Judeţul Timiş va fi promovat la BBC printr-un documentar care va atrage în zonă în următorii ani valuri de turişti străini. Filmul va fi difuzat la postul de televiziune britanic până la finalul anului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Producătorul Charlie Ottley va promova Timişul la BBC. "Să facem aceste filme în judeţ a fost o bucurie. Are foarte multe de oferit"