Antena Meniu Search
x

Producția de usturoi, în creștere în România

Usturoiul românesc câştigă teren în faţa celui din China sau Turcia. Importurile de usturoi au scăzut anul trecut cu 30% faţă de 2018, pe măsură ce suprafaţa cultivată în ţara noastră s-a mărit. Şi gustul e altul, spun clienţii.

de Redactia Observator

la 29.10.2020, 23:16

Vezi și
  • Românii au cultivat, anul trecut, 1.150 de hectare cu usturoi.

Toamna se culeg roadele, iar programul prin care statul îi ajută pe fermierii care cultivă usturoi îşi arată, încet-încet, rezultatele. Dacă în 2019 au fost cultivate numai 379 de hectare cu usturoi, producţia din acest an a depăşit 1.150 de hectare.

Ileana Guşatu, Direcţia Agricolă Mureş: Faţă de anul trecut, când numărul fermierilor înscrişi în acest program a fost doar de șapte, iată că anul acesta s-a triplat numărul lor, de asemenea şi suprafaţa cultivată cu usturoi.

Fermierii români consideră că usturoiul cultivat de ei are o calitate mai bună faţă de cel din import.

Şi clienţii preferă usturoil românesc în detrimentul celui venit din alte ţări.

Usturoiul românesc nu îşi are locul numai în pieţe. Micile afaceri au văzut şi ele o oportunitate. O firmă din Mureş a început, în urmă cu cinci ani, să aducă pe piaţă produse bio pe bază de usturoi.

Angelica Gira, comerciant: Pasta de usturoi, mujdei, usturoi murat şi alte produse în care noi adăugăm usturoiul nostru foarte de calitate, iar în perioada asta recomandăm să fie folosit un usturoi de calitate, românesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Producția de usturoi, în creștere în România