Antena Meniu Search
x

Produsele exotice ar putea să nu beneficieze de TVA redus la 9%

Carnea de piton, crocodil sau struţ s-ar putea să rămână la acelaşi preţ. Produsele exotice ar putea să nu beneficieze de TVA redus la 9 la sută. Ele există pe piaţa din România, dar nu sunt consumate frecvent

Vezi și

Carnea de piton, crocodil sau struţ s-ar putea să rămână la acelaşi preţ. Produsele exotice ar putea să nu beneficieze de TVA redus la 9 la sută. Ele există pe piaţa din România, dar nu sunt consumate frecvent. 

Cărnuri exotice, cu preţuri pe măsură. Din cauza lipsei de clienţi acest magazin din Timişoara s-a închis la scurt timp după deschidere. Consumul scăzut este exact motivul invocat în întâlnirile dintre guvernanţi şi reprezentanţii industriei alimentare atunci când discută despre alimentele care ar trebui să beneficieze de TVA redusă la 9%.

Cei care îşi permit să le încerce, însă, sunt foarte puţini.  Pe internet, un kilogram de carne de piton costă în jur de 430 de lei, în timp ce carnea de crocodil are un preţ de 380 de lei pe kilogram. Mai ieftine sunt pulpa de cangur, la un preţ de 150 de lei kilogramul. Aproape la fel de mult costă şi fileul de struţ, deşi în ultimii ani au apărut şi în România ferme de struţ. În discuţii sunt acum şi alte produse exotice cum ar fi miezul de bambus sau canabisul, care se regăseşte şi în România în anumite tipuri de cafea.

Lista cu produse alimentare care vor beneficia de scăderea taxei pe valoare adăugată va trebui finalizată până la 1 iunie, atunci când intră în vigoare măsura Guvernului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Produsele exotice ar putea să nu beneficieze de TVA redus la 9%