Antena Meniu Search
x

Profesor din Oradea, filmat când recomandă elevilor să protesteze împotriva măștilor de protecție

După manifestaţii şi violenţe în stradă, protestele "Jos masca în şcoli" se mută în clasă. La Oradea, un profesor face propagandă anti-mască şi îndeamnă la proteste chiar în faţa elevilor, deghizaţi toţi cu măşti de personaje de desene animate. Filmul postat pe Facebook i-a adus cadrului didactic o plângere penală şi o amendă.

de Georgiana Botez

la 23.09.2020, 20:40

Vezi și
  • Profesorul a primit deja o amendă de 2.500 de lei.
  • Părinții copiilor și autoritățile nu sunt de acord cu mesajul profesorului.

Profesor: Asta se cere de la noi, să nu facem absolut nimic, să stăm precum animăluţele în ţarc. 

Aşa îşi începe protestul inedit un profesor de sport din Oradea. A reuşit să îi facă părtaşi la nemulţumirea sa şi pe elevi, care poartă măşti de personaje de desene animate, în timp ce profesorul îi filmează. De altfel, tot el le-a cumpărat măştile. 

Profesor: Vă îndemn şi pe voi să protestaţi sub o formă sau alta, paşnică, bineînţeles.

Filmul se viralizează, iar mesajul profesorului ajunge până la nivel central. 

Ludovic Orban, premierul României: Aici trebuie sancționat fără discuție. Asta este o obligație legală. Portul măștii în școală este obligatoriu.

Profesorul este acum cercetat disciplinar de către conducerea liceului. S-a ales şi cu o plângere penală din partea Inspectoratului Şcolar Bihor. A încălcat mai multe legi. Pe lângă instigare la nerespectarea regulilor sanitare, nu a purtat nici mască într-un spaţiu închis. Deocamdată a primit o amendă de 2.500 de lei. 

Virgil Blage, inspector general ISJ BIHOR: Am văzut un profesor care, după părerea mea, nu are ce căuta în sistem.

Nimic nu prevestea răzvrătirea profesorului, spun colegii săi. 

Dan Matei, director Liceul Sportiv Bihorul: Și pe noi ne-a surprins, cu atât mai mult că este un profesor cu stagii vechi în școală, e și un absolvent de psihologie.

Surprinşi sunt şi părinţii. 

Mama unui elev: Nu consider că dacă noi purtăm mască, reprezentăm niște animale cu botniță. 

Mama unui elev: Mi se pare foarte important să încercăm să luăm toate măsurile pe care noi putem ca să ne protejăm copiii.

Cazul profesorului de sport nu este singular. O alta profesoară, tot din Oradea, îndeamnă la încălcarea regulilor. Nici ea, nici copiii ei nu poartă mască. Dar nici elevii săi. 

Anca Hulber, profesoară de engleză: Le-am spus că dacă simțiți nevoia să respirați, da. În următoarea zi de predare nu am mai zis nimic, dar nici nu am admonestat copiii pentru faptul că și-au lăsat-o în jos.

Cei doi profesori riscă de la mustrări până la desfacerea contractului de muncă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Profesor din Oradea, filmat când recomandă elevilor să protesteze împotriva măștilor de protecție