Video Profesorii, notă de trecere la testul vacinării
Calvarul şcolii online se încheie peste două săptămâni. Apoi, după vacanţa dintre semestre, elevii se întorc la şcoală. O singură condiţie mai trebuie îndeplinită: numărul cazurilor să nu explodeze până la sfârşitul acestei luni.
- Se revine la cele trei scenarii
- Aproape jumătate din cadrele didactice refuză vaccinarea
- Elevii abia aşteaptă să se întoarcă la cursuri
În fiecare zi în care școala nu a funcționat am sperat că va sosi mai curând acest moment în care coridoarele vor fi din nou pline de elevi.
6 noiembrie este ultima zi în care elevii au fost la şcoală. De atunci, toate cursurile au fost online. În al doilea semestru, se va reveni în bănci.
Se revine la cele trei scenarii
Se va lucra din nou după cele 3 scenarii, cunoscute deja, însă ușor modificate. VERDE în zonele unde sunt puţine cazuri. În această variantă, toate şcolile se redeschid fizic, iar copiii merg în unităţile de învăţământ. Scenariul galben … toți elevii din ciclul primar, şi clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a vin fizic la şcoală. Ceilalţi copii rămân în online. Practic, sistemul hibrid dispare complet.
Scenariul roşu intră în vigoare când rata de infectare trece de 6 la mia de locuitori. La început rămân acasă elevii din clasele 5- 8 şi liceele, dar continuă să meargă fizic la şcoală cei din ciclul primar şi grădiniţe. Indiferent de mixul de culori cuvântul cheie trebuie să fie responsabilitate.
Ministerul Sănătății pregătește o strategie de testare pentru coronavirus în școli și un ghid de conduită pentru limitarea răspândirii COVID-19.
„Oricine are simptome va fi testat. Daca un copil dintr-o clasa e depistat pozitiv, toti copiii vor fi testati. Vor fi testaţi cu teste rapide antigen”, a declarat Vlad Voiculescu.
Aproape jumătate din cadrele didactice refuză vaccinarea
Riscul este cu atât mai mare, cu cât aproape jumătate dintre cadrele didactice refuză vaccinarea.
„Chiar și în condițiile în care mulți dintre ei au zis "Da", și-au luat acea măsură în care pot până la momentul vaccinării să se răzgândească”, a declarat Aura Danielescu – Sindicatul Oamenilor Liberi din Educație.
„Specialistii in medicina si sanatate publică trebuie să ne spună toate detaliile, dar din punct de vedere organizatoric avem toate măsurile și toate resursele necesare pentru a începe școala”, a declarat Sorin Ionescu, director Colegiul Naţional Bănăţean.
Elevii abia aşteaptă să se întoarcă la cursuri
„În cele mai multe cazuri vedem cum sistemul asta de școală online nu funcționează așa cum ar trebui să funcționeze”, spune Horaţiu Ronkov, vicepreşedintele Consiliului Judeţean al elevilor.
Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei a decis ca media elevilor să poată fi încheiată în acest an școlar cu doar două note sau calificative, indiferent de numărul de ore pe disciplină. Excepţie fac elevii în situație de corigență, care vor avea nevoie de cel puţin trei note.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰