Antena Meniu Search
x

Program nou pentru achizitia de locuinte: O familie, o casa. Care sunt conditiile ...

Sub deviza ”O familie, o casă!”, Guvernul pregateste un nou program, care oferă posibilitatea achiziționării unei locuințe confortabile în condiții avantajoas

Sub deviza ”O familie, o casă!”, Guvernul pregateste un nou program, care oferă posibilitatea achiziționării unei locuințe confortabile în condiții avantajoase:

- Statul garantează 80% din valoarea creditului, consistent mai mult decât în programul Prima Casă.

- Limita maximă a creditului este 570.000 de lei – aprox 120.000 de euro

- avansul este între 5 și 10% din suma solicitată.

- Dobânda este fixă și nu depășește 5,5%, dar poate scădea la 0,9% fiind subvenționată de stat, funcție veniturile solicitantului și de numărul de copii.

- Locuința trebuie să aibă măcar 2 camere și o suprafața totală care să nu depășească 100 de metri pătrați.  Nu se pot achiziționa locuințe mai vechi de 5 ani.

Cel mai important pentru cei interesați e că dobânda va fi fixă pe toată durata creditului. Un alt avantaj major e că există o perioadă de grație pentru plată dobânzii de 3 ani de zile.  Astfel, se dă posibilitatea celor care se mută în locuința achiziționată prin acest program să aibă o rată mai mică.

Programul are o largă accesibilitate, dat fiind se adresează persoanelor cu venituri mici. Nu se pot înscrie în acest program, de exemplu, familiile de două persoane care au un venit cumulat mai mare de 10.000 de lei.

Inca nu a fost anuntata data la care va fi lansat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Program nou pentru achizitia de locuinte: O familie, o casa. Care sunt conditiile ...