Antena Meniu Search
x

Programul evenimentelor Zilei Naţionale a României

Ziua Naţională a României se sărbătoreşte în acest an în Piaţa Constituţiei

Vezi și

Ziua Naţională a României se sărbătoreşte în acest an în Piaţa Constituţiei. În Bucureşti, 2.600 de militari români şi străini vor participa la o paradă militară, începând cu ora 11, în Piaţa Constituţiei.

Toate străzile din jurul Palatului Parlamentului vor fi închise pentru marea defilare, ridicând cu cinste drapelul tricolor. Pentru toţi românii, în zi de sărbătoare, şi Guvernul a organizat Ziua Porţilor Deschise.

Programul de Ziua Naţională a României va începe la ora 8.00 când, la monumentul ostaşului necunoscut din Parcul Carol I, va avea loc ceremonia militară de depunere de coroane. De la ora 10.00, preşedintele Klaus Iohannis va transmite, de la Palatul Cotroceni, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale, iar de la ora 11,00 va participa la parada militara din Piata Constitutiei. Aici, mii de oameni sunt aşteptaţi să sărbătorească Ziua Naţională pe ritmuri de fanfară. Parada se anunţă spectaculoasă. 2.600 de militari români şi străini din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi alte servicii ale României, cu 360 de mijloace tehnice, vor defila în faţa românilor.

La paradă vor participa şi detaşamente de militare din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii si Turcia. Traficul va fi închis în zona Palatului Parlamentului, astfel că poliţiştii îi vor direcţiona pe şoferi pe rute ocolitoare. Pentru a ajunge în Piaţa Constituţiei, accesul se face dinspre Bulevardul Unirii, la intersecţia Bulevardului Libertăţii cu Bulevardul Naţiunile Unite sau intrarea dinspre Calea 13 Septembrie.

De Ziua Naţională, de la ora 11, până la 16, Palatul Victoria îşi va deschide porţile. Premierul Dacian Cioloş şi vicepremierul Vasile Dîncu vor fi principalele gazde ale românilor care doresc să viziteze clădirea Guvernului.

De 1 Decembrie, vor avea loc şi alte evenimente importante. Preşedintele Iohannis, după o videoconferinţă cu militarii români aflaţi în teatrele de operaţii, va participa la ceremoniile de înaintare în grad a unor ofiţeri şi de decorare a unor membri ai Academiei Române.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Programul evenimentelor Zilei Naţionale a României