Antena Meniu Search
x

Programul Rabla pentru Electrocasnice 2020, amânat de frica hackerilor

Programul Rabla pentru Electrocasnice 2020 a început cu o amânare. Ministerul Mediului a anunţat că de teama hackerilor nu mai lansează azi programul prin care românii îşi puteau schimba electrocasnicele vechi cu unele noi. Pentru anul acesta bugetul fusese majorat, iar lista de produse ce puteau fi cumpărate fusese extinsă.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 15.12.2020, 14:38

Vezi și
  • Programul Rabla pentru Electrocasnice ar fi trebuit să permită înscrierea persoanelor fizice de marți, ora 12:00.

În cadrul programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, cu eficiență energetică clasa A++ și A+++, astfel:

  • 300 de lei pentru maşini de spălat rufe cel puţin A++
  • 400 de lei pentru maşini de spălat vase A++
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, cel puţin A++
  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++
  • 400 de lei pentru televizoare cel puţin A;
  • 400 de lei pentru uscătoare de rufe cel puţin A++;
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 300 de lei pentru tablete.

Programul Rabla pentru Electrocasnice 2020, amânat de frica hackerilor

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat, marţi, că înscrierile în Programul Rabla pentru Electrocasnice, care trebuiau să înceapă la ora 12.00, s-au amânat din cauza ”contextului de instabilitate cibernetică.

De asemenea, instituţia precizează că există suspiciuni privind siguranţa informatică a aplicaţiei şi cu privire la încercări anterioare de fraudare a procesului de înscriere.

”Din cauza contextului general de instabilitate a securităţii cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranţa informatică a aplicaţiei şi a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informaţii specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranţă suplimentare pentru Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior”, a anunţat, marţi, Administraţia Fondului pentru Mediu. 

Instituţia şi-a cerut scuze pentru disfuncţionalităţile apărute. 

”Ne cerem scuze pentru disfuncţionalităţile apărute şi vă asigurăm că AFM va depune diligenţele necesare pentru defăşurarea în bune condiţii a programului”, a mai transmis instituţia. 

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor urma să lanseze, marţi, la ora 12.00, prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), Programul Rabla pentru Electrocasnice dedicat persoanelor fizice, bugetul alocat în acest an fiind de 40 milioane lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Programul Rabla pentru Electrocasnice 2020, amânat de frica hackerilor