Antena Meniu Search
x

Ministerul de Interne vrea să fie plafonată valoarea financiară a punctului de amendă, după creşterea salariului minim pe economie

Când toate cresc, inclusiv preţurile şi salariul minim, măcar amenzile pot rămâne la fel. Ministerul de Interne va propune ca, cel puţin pentru un an.

Vezi și

Când toate cresc, inclusiv preţurile şi salariul minim, măcar amenzile pot rămâne la fel. Ministerul de Interne va propune ca, cel puţin pentru un an, valoarea punctului de amendă să rămână neschimbată. 

În ciuda roborului şi a revoluţiei fiscale, în programul de Guvernare, executivul şi-a anunţat intenţia ca de la anul, salariul minim brut pe economie să crească de la 1450 de lei la 1900 de lei. Şi cum valoarea punctului amendă este de 10 la sută, amenda rutieră minimă, aceea de 2 puncte ar fi echvalentă cu 380 de lei! Cu 90 de lei mai mult decât în prezent.

Pentru a evita creşteri excesive ale amenzilor care ar putea ajunge mai mari chiar şi cu 2000 de lei în cazul sancţiunilor maxime, MAI a pregătit un proiect de lege pe care Ministerul Finaţelor îl va susţine spre aprobare.

Desigur, această măsură a plafonării amenzii vine la pachet  cu şi mai multe acţiuni de prevenţie în domeniul siguranţei rutiere. Şoferii nu trebuie să uite că nu banii sunt motivul pentru care trebuie să fie prudenţi pe şosele, ci viaţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ministerul de Interne vrea să fie plafonată valoarea financiară a punctului de amendă, după creşterea salariului minim pe economie