Antena Meniu Search
x

Protest cu panglici albe al proprietarilor de terase din Brașov, după controalele autorităților

La fiecare inspecţie a autorităţilor, mai agaţă câte o panglică albă la intrarea în restaurant. Aşa s-au gândit proprietarii de localuri din Braşov să protesteze împotriva valului de controale, din ultima vreme, menit să prevină răspândirea noului coronavirus. Patronii spun că nu au ce să ascundă, însă se plâng că armata de poliţişti sau jandarmi care le trec frecvent pragul le sperie clienţii. Reprezentanţii instituţiilor de control spun, însă, că revin doar în locurile cu probleme.

de Redactia Observator

la 10.07.2020, 17:02

Vezi și
  • Patronii teraselor sunt nemulțumiți de controalele repetate
  • Clienții pleacă în momentul în care se fac inspecții

Şapte panglici agăţate la intrarea în restaurante. Este un semn că şapte instituţii de control le-au trecut pragul de şapte ori în ultimele trei săptămâni. Aşa au ales să protesteze proprietarii de localuri din centrul Braşovului, nemulţumiţi de vizitele prea dese ale organelor de control.

COSTI BERTA, manager restaurant: Nu avem nimic împotriva instituțiilor care ne controlează. Din contra, ne ajută foarte mult să ne punem la punct. În schimb, modul în care se fac aceste controale, sunt deranjante pentru oaspeți. În momentul în care intră 7-8 înși în instituție, cu poliție criminalistică pe spate, în ținutele de lucru, ni se oprește activitatea pentru că ni se cer diferite acte și ne trezim cu terasă goală în momentul in care apar aceste controale.

ALEXANDRU VLAD, bucătar: Ne încurcă destul de mult deoarece în timpul servirii, dacă apare un control, trebuie să ne oprim din ceea ce facem. Deja, în momentul ăla, clientul trece pe planul doi.

Pantronii se plâng că autorităţile de control dau năvală în localuri ca şi cum ar căuta un infractor. Şi aşa le alungă clienţii, le sperie angajaţii şi le crează şi o stare de confuzie.

OANA COANTĂ, reprezentant Breasla Cârciumarilor: În momentul asta suntem controlați la casă de marcat, pe analiză de risc, sistemele de securitate. Deci, suntem controlați pe toate, deodată. Să ne punem la masă și să înțelegem ce vor de la noi și ce caută exact pentru că nu poți să cauți de toate.

Reprezentanţii instituţiilor îi contrazic. Spun că se întorc doar acolo unde au găsit probleme.

SORIN SUSANU, comisar sef CRPC Brasov: Toate sunt pe tematica COVID-19. Controalele se efectuează cu aceste echipe mixte tocmai pentru a nu fi deranjaţi de prea multe ori. Nu înseamnă că se vine în mod repetitiv decât acolo unde constatăm că au fost deficienţe.

Valul de controale vine ca o lovitură în plus, spun reprezentanţii din sectorul HORECA. Un sector pe care, şi aşa, pandemia l-a adus aproape de colaps. Protestul panglicilor albe va continua timp de o lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Protest cu panglici albe al proprietarilor de terase din Brașov, după controalele autorităților