Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum ne protejăm de frig în aceste zile. Nu ignoraţi sfaturile medicilor!

Pe fondul temperaturilor foarte scăzute în zilele următoare şi al riscurilor la care ne expunem, Ministerul Sănătăţii ne recomandă să luăm măsuri de precauţie.

de Redactia Observator

la 26.02.2018 , 12:39

Cum ne protejăm de frig în aceste zile. Nu ignoraţi sfaturile specialiştilor - Sursă: Hepta

Gerul năprasnic a cuprins aproape întreaga ţară. Au fost închise şcoli, drumuri naţionale, zeci de trenuri au întârziere, iar meteorologii menţin avertizarea de cod portocaliu de ger. Ministerul Sănătăţii trage un semnal de alarma cu privire la riscurile la care suntem expuşi în aceste zile.

Pe fondul temperaturilor foarte scăzute în zilele următoare şi al riscurilor la care ne expunem, Ministerul Sănătăţii ne recomandă să luăm măsuri de precauţie, pentru a nu suferi din cauza vremii nefavorabile. 

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au emis un comunicat de presă în care recomandă cetăţenilor să nu de deplaseze pe distanţe lungi, să respecte regulile de igienă pentru a se feri de virozele respiratorii și să consume cât mai multe alimente alimente bogate în proteine, fructe și legume. 

Articolul continuă după reclamă

"În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecție adecvate – căciuli, mănuși etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături. De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea medicului. 

Specialiștii de sănătate publică din Ministerul Sănătății recomandă ca, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon. 

 În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor – aceștia nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător", se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Ştiri sociale » Cum ne protejăm de frig în aceste zile. Nu ignoraţi sfaturile medicilor!