Antena Meniu Search
x

Protest la Guvern: Peste 200.000 de oameni au ocupat Piaţa Victoriei

Peste 200.000 de oameni au manifestat în Bucureşti. Este cel mai mare protest postdecembrist.  În Piaţa Victoriei au venit oameni din toate oraşele ţării. A fost o manifestaţie paşnică, dar zgomotoasă.  

Vezi și

Peste 200.000 de oameni au manifestat în Bucureşti. Este cel mai mare protest postdecembrist.  În Piaţa Victoriei au venit oameni din toate oraşele ţării. A fost o manifestaţie paşnică, dar zgomotoasă.  

S-a cântat imnul. Au fost fluturate în aer pancarte cu mesaje creative. S-a cerut demisia Guvernului Grindeanu, în ziua în care Executivul a abrogat, oficial, Ordonanţa 13.  Măsura nu i-a mulţumit pe români.

5 Februarie 2017. Piaţa Victoriei devine punctul de fierbere a unei ţări întregi. Protestul începe mai devreme decât în celelalte zile. Oamenii din toate oraşele ţării încep să se alăture protestatarilor din Bucureşti. 

Este 18 şi 10 minute, iar jandarmii lărgesc perimetrul, circulaţia a fost oprită, iar estimările sunt că in piaţă sunt peste 7.000 de oameni.

A fost doar începutul. Grupurile de români au continuat să vină către Guvern. 

În doar câteva ore, în uriaşa piaţă nu mai putea să arunci un ac. Peste 200.000 de inimi băteau la unison.  

Peste 20 de minute, vocile răsunătoare s-au oprit pentru câteva clipe. Protestatarii au ţinut un moment de reculegere în memoria tinerilor ce au pierit la Colectiv.

Piaţa Victoriei a răsunat apoi din nou, dând glas nemulţumirilor. Printre manifestanţi s-a aflat şi tânărul care a protestat singur la Odobeşti.

Un grup numeros de protestatari au întâmpinat probleme la metrou. Pentru a evita supraaglomerarea, câteva trenuri nu au mai oprit în staţia de la Piaţa Victoriei. 

Asta nu i-a oprit însă să ajungă la protest. Au mers pe jos mai mulţi kilometri. 

Nu au lipsit incidentele. Un tânăr a avut nevoie de intervenţia medicilor după ce a fost lovit de un necunoscut. Atacatorul a fost dus la secţie pentru audieri. 

Un alt bărbat a fost îndepărtat din piaţă pentru că venise cu un sac plin cu ţepuşe... 

Au fost şi momente de bucurie şi sărbătoare în miezul protestului. 

Fostul premier, Danian Cioloş, a apreciat solidaritatea românilor. 

Într-o postare pe Facebook, a dat o explicaţie pentru numărul uriaş de oameni strânşi la protest.

''Nimeni, niciodată, nu va mai putea guverna pe ascuns în #România. Sute de mii de români au ieșit în stradă pentru apărarea democrației, a statului de drept. Sute de mii de români cer o Românie cinstită, deschisă, europeană. Sute de mii de români cer o altfel de guvernare: onestă, transparentă, numai în slujba cetățenilor.'', a scris Dacian Cioloş

Oamenii din Piaţa Victoriei au anunţat că vor continua să se manifeste şi în zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Protest la Guvern: Peste 200.000 de oameni au ocupat Piaţa Victoriei