Antena Meniu Search
x

Protest radical al medicilor de familie. Care sunt cererile lor

Pentru a se face auziţi, medicii de familie îşi sacrifică pacienţii. Mulţi dintre ei nu mai acordă reţete gratuite şi compensate şi nici trimiteri.

Vezi și

Pentru a se face auziţi, medicii de familie îşi sacrifică pacienţii. De astăzi, mulţi dintre ei nu mai acordă reţete gratuite şi compensate şi nici trimiteri către specialişti. Nu au semnat contractele cu Casele de Asigurări, nici după zeci de runde de negocieri cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Nu toţi doctorii s-au alăturat protestului însă. În Cluj-Napoca, sunt şi medici de familie care au ales să semneze contractele oferite de Casa de Asigurări.

Într-o clinică din Cluj, medicii de familie spun că au semnat prelungirea contractelor actuale cu CNAS încă din 30 decembrie. Decizia de a semna sau nu ţine, însă, de fiecare doctor în parte.

Cei care aleg să nu semneze o fac în semn de protest faţă de prevederile pe care aceste contracte le conţin. Adică prea puţini bani pentru dotarea cabinetelor şi prea multe documente de semnat, care i-ar face pe medici să rupă din timpul pe care îl pot aloca pacienţilor.

Medicii mai contestă şi protocoalele prea stufoase prin care sunt prescrise medicamentele şi serviciile medicale. Ei spun că aceste protocoale nu au fost scrise de specialişti şi îi forţează pe medici să ofere tratamente care nu sunt adecvate fiecărui pacient în parte. Mai mult, dacă se abat de la protocol, riscă amenzi usturătoare. Aşadar, pacienţii depind acum de decizia pe care fiecare medic o ia în privinţa participării la protest.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Protest radical al medicilor de familie. Care sunt cererile lor