Antena Meniu Search
x

Protestele continuă. În jur de 2.500 de oameni au mers, în marş, din Piaţa Victoriei până la Palatul Parlamentului

Manifestanţii care s-au strâns în Piaţa Constituţiei după un marş pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - Piaţa Unirii au început să plece, în faţa Palatului Parlamentului fiind la această oră, aproximativ 100 de persoane.

Sursă foto: News.ro

Manifestanţii care s-au strâns în Piaţa Constituţiei după un marş pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - Piaţa Unirii au început să plece, în faţa Palatului Parlamentului fiind la această oră, aproximativ 100 de persoane.

Update 22:00 Manifestanţii care s-au strâns în Piaţa Constituţiei după un marş pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - Piaţa Unirii au început să plece, în faţa Palatului Parlamentului fiind la această oră, aproximativ 100 de persoane.

Manifestanţii care s-au adunat în Piaţa Constituţiei au scandat "CCR, sluga PSD", au cântat imnul naţional şi au aprins lanternele telefoanelor mobile.

Demonstranţii au intonat şi Imnul Golanilor, înainte de a se îndrepta spre case.

Ei au ajuns la Palatul Parlamentului, urmând traseul Bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Romană - Piaţa Universităţii - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei. Numărul demonstranţilor a crescut progresiv la 2.500. Ei au strigat: "Ruşine să vă fie!", "Cuib de hoţi şi de mafioţi", "300".

Update 21:45 Manifestanţii care au plecat din Piaţa Victoriei, flancaţi de jandarmi, au ajuns în Piaţa Constituţiei, numărul lor crescând la aproximativ 2.500.

Update 21:15 Demonstranţii au huiduit, au suflat în vuvuzele şi au fluturat steaguri ale României, Uniunii Europene şi Statelor Unite, pe tot parcursul marşului.

Participanţii la marş au mai strigat la unison: "Noaptea hoţi, ziua mafioţi", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă", "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu", "Afară cu penalii din politică", "Fiţi atenţi la buzunare, avem hoţi la guvernare", “România cere: Fără graţiere”, “România, trezeşte-te”, “Zi de zi, aici vom fi”, “Uniţi, salvăm toată România”, “Demisia”, “ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie”, “Justiţie, nu corupţie”, "La închisoare, nu la guvernare", "Parlament penal, marş la tribunal", "PSD, ciuma roşie".

Update 20:45 Manifestanţii care au plecat în marş din Piaţa Victoriei către Palatul Parlamentului au ajuns în Piaţa Universităţii, numărul lor crescând la aproximativ 2.000.

Update 20:15 Manifestanţii din Piaţa Victoriei au plecat, flancaţi de jandarmi, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, în marş spre Palatul Parlamentului.

Demonstranţii scandează: "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", “România cere: Fără graţiere”, “România, trezeşte-te”, “Zi de zi, aici vom fi”, “Uniţi, salvăm toată România”, “Demisia”, “ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie”, “Justiţie, nu corupţie”, "La închisoare, nu la guvernare", "Parlament penal, marş la tribunal", "PSD, ciuma roşie".

Manifestanţii au pancarte pe care scrie "Comunismul n-a murit, este Dragnea travestit", "Vedea-ţi-aş hamsterul în cocotier", "DNA, noi suntem arma ta", "Obosiţi, dar tot aici".

Update 19:45 În Piaţa Victoriei se distribuie gratuit ceai şi cafea. Demonstranţii mai scandează: "La închisoare, nu la guvernare", "Jos labele de pe paduri".

Mulţi dintre cei prezenţi au steaguri tricolore, ale UE şi SUA, dar şi vuvuzele.

Protestul a fost anunţat pe Facebook, sub sloganul "Stop Joc. În Democraţie, Corupţii Stau La Puşcărie”.

Până la această oră, în Piaţa Victoriei s-au strâns aproximativ 100 de persoane. Mulţi dintre cei prezenţi au steaguri tricolore, ale UE şi SUA. Ei suflă în vuvuzele şi scandează: "Hoţii". Unii dintre cei prezenţi au pancarte pe care scrie: "Obosiţi, dar tot aici", "DNA, noi suntem arma ta".

Citeşte şi DETALII CUTREMURĂTOARE în cazul bebeluşilor găsiţi morţi în uscătoria unui bloc din Bistriţa-Năsăud! Anchetatorii înaintează o IPOTEZĂ ŞOCANTĂ (VIDEO)

Potrivit anunţului de pe Facebook, manifestanţii vor pleca în marş spre Parlament.

Organizatorii au scris pe pagina evenimentului motivele pentru care au loc din nou proteste, arătând că OUG 13 revine "pe filieră parlamentară”.

"Corupţii trebuie să stea la puşcărie, iar dacă nu au condiţii, condiţiile trebuie făcute pentru toţi oamenii care stau în puşcărie”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului, în contextul afirmaţiilor senatorului PSD Şerban Nicolae care a spus că nu crede că cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igienă precară.

Citeşte şi VEŞTI PROASTE de la meteorologi. Vremea SE STRICĂ din nou. Ce zone vor fi afectate

De asemenea, organizatorii sunt de părere că "România va intra în faliment” din cauza deciziei ministrului Muncii Lia Olguţa Vasilescu de a dubla salariile mai mici de 4.000 de lei ale bugetarilor, dar şi din cauza adoptării OUG 9/2017, care dă dreptul instituţiilor de a cheltui bani chiar dacă au depăşit bugetul. Această ordonanţă a trecut, luni, de Senat.

Respingerea în Senat a OUG 79 privind depolitizarea managementului din spitale care se discută, în prezent, în Camera Deputaţilor şi posibila anulare a OUG 51/2016 privind contravenţiile silvice sunt şi ele motive pentru care manifestanţii vor ieşi în stradă.

Mai mult, ei cer în continuare demisia Guvernului, a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Protestele continuă. În jur de 2.500 de oameni au mers, în marş, din Piaţa Victoriei până la Palatul Parlamentului