Antena Meniu Search
x

Peisaje dezolante la inundații: în Neamț, nimic nu a scăpat neatins în localitățile afectate

Puhoaiele s-au mai retras acum, dar în urma lor rămân peisaje apocaliptice. Oamenii care au fugit din calea potopului se întorc în casele transformate în moloz.

Vezi și

Puhoaiele s-au mai retras acum, dar în urma lor rămân peisaje apocaliptice. Oamenii care au fugit din calea potopului se întorc în casele transformate în moloz. În Neamţ, nimic nu a rămas neatins. Sunt case luate pe sus, maşini distruse şi mulţi oameni bătrâni care nu au niciun sprijin.

În câteva minute, satul Stejaru, din Neamţ, a fost ruinat. Uliţele au dispărut, casele sunt devastate. Printre buşteni şi crengi câteva animale smulse din grajdurile sătenilor se luptă să trăiască.

După potop, Stejaru este acoperit de nămol. Vieţile oamnilor sunt complet date peste cap. Bătrânii sunt copleşiţi. 

Cu ochii în lacrimi, Dumitru, un localnic povesteşte prin ce-a trecut: "M-a lăsat Dumnezeu pe mine la 83 de ani! Tot mi-a luat!" 

Viitura a fost atât de puternică încât i-a ras în jumătate de oră toată averea.

Apele învolburate au purtat efectiv pe sus o casă dar şi un grajd de lângă, pe o distanţă de 20, 30 de metri şi le-a distrus în totalitate. Nu se mai poate repara nimic. Trebuie dărâmat în totalitate şi construit la loc.

Totul în satul Stejaru pare că se dărâmă. Până şi maşinile au rămas suspendate în copaci.

Pe unde întorci capul, numai dezastru, case, grajduri, toate sunt puse la pământ. O maşină a fost luată vreo 50 de metri, asemenea unei bărci de hârtie, şi proptită între un copac şi un gard.

Oamenii sunt în continuare în pericol şi au nevoie de ajutor. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tot în Neamţ, un bărbat de 48 de ani şi-a pierdut viaţa, luat de ape. Omul aduna lemne de pe albia unui râu. Pe mal, alături de el se afla soţia nevăzătoare, care l-a strigat de mai multe ori si cum nu a primit vreun răspuns a alertat un vecin.

În total, patru oameni şi -au pierdut viaţa, iar inundaţiile puternice au schimbat dramatic mii de vieţi. 

În toată ţara, după o săptămână de ploi, sunt aproape o mie de case şi curţi devastate. Diguri rupte şi drumuri încă blocate. 

În judeţul Neamţ, debitele râurilor sunt peste limita de siguranţă şi în orice moment pot să inunde localităţile din apropiere. 

Bacăul este al doilea judeţ din Moldova răvăşit de puhoaie. Iunie  - cea mai ploioasă lună din ultimii 50 de ani - a adus pagube uriaşe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Peisaje dezolante la inundații: în Neamț, nimic nu a scăpat neatins în localitățile afectate