Antena Meniu Search
x

Purtarea măștii de protecție pe ploaie poate dăuna sănătății, conform specialiștilor (Video)

Ştim foarte bine că în spaţiile deschise, masca de protecţie nu este obligatorie, dar unii preferă să o poarte chiar şi în ploaie. O mască de protecţie udă, însă, nu mai este la fel de eficientă. Ba chiar poate face mai mult rău. Cea mai bună variantă rămâne să protejăm masca de protecţie, astfel încât să rămână uscată.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 04.09.2020, 22:16

Vezi și
  • Masca de protecție trebuie înlocuită imediat cum se umezește.

Vine ploaia, masca rezistă. În prima zi de toamnă autentică în pandemie, au apărut şi primele dubii: purtăm sau nu masca şi când plouă afară? 

Mesajul specialiştilor nu lasă loc interpretărilor. 

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății: O mască udă, umedă trebuie schimbată la un moment dat. Nu se poate pune problema că o punem la uscat şi se poate refolosi. 

Adrian Marinescu, medic: În mod cert, trebuie să păstrăm masca uscată. Asta este evident pentru că atunci când este umedă îşi pierde proprietăţile. În situaţia asta, nu numai că nu ne ajută, dar s-ar putea chiar să ne infecteze mai uşor cu diferite microorganisme. 

Specialiştii din Sănătate ne-au recomandat în nenumărate rânduri să schimbăm masca de protecţie o dată la câteva ore. Motivul este simplu. Fix faptul că se umezeşte, iar aceasta nu mai filtrează la fel de bine.

Drept urmare, când ieşim din casă în zilele ploioase, vom avea o grijă în plus şi două accesorii obligatorii: masca şi umbrela.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Purtarea măștii de protecție pe ploaie poate dăuna sănătății, conform specialiștilor (Video)