Antena Meniu Search
x

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie pe stradă, după depăşirea incidenţei de 6 la mie

Masca de protecție devine oficial obligatorie pe stradă în localitățile în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial.

de Redactia Observator

la 06.10.2021, 21:34

Masca de protecţie, obligatorie pe stradă, după depăşirea incidenţei de 6 la mie
Masca de protecţie, obligatorie pe stradă, după depăşirea incidenţei de 6 la mie - Profimedia

Ministrul Sănătății și ministrul Afacerilor Interne au emis, în prealabil, ordinul comun privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, în localitățile în care incidența este mai mare de 6 la mie. Iar miercuri seara, ordinul a apărut în Monitorul Oficial.

Masca de protecţie, obligatorie pe stradă. Excepţii de la regulă

Sunt exceptate persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. Alte excepții se pot stabili prin decizii ale comitetelor județene, potrivit Mediafax.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de miercuri seara, 6 octombrie 2021, Hotărârea numărul 80 prin care se propune prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Documentul poate fi consultat AICI.

Bilanţ COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 14.744 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, din care 2.445 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 328 de persoane - inclusiv un bebeluş şi doi tineri nevaccinaţi de 18 şi 19 ani - au decedat, acesta fiind cel mai grav bilanţ zilnic de la începutul pandemiei. Au fost raportate 3 decese din septembrie. La ATI sunt internaţi 1.513 de pacienţi cu COVID-19. 400 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 23 dintre ei fiind la ATI. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie pe stradă, după depăşirea incidenţei de 6 la mie