Antena Meniu Search
x

Rachiul care te scuteşte de taxe

Un bărbat din Gorj a găsit o metodă inedită ca să scape de impozitele puse de ANAF, atunci când face ţuică la cazan, la el în curte. A obţinut pentru ea un document de la Ministerul Agriculturii, prin care e atestată ca fiind un produs tradiţional

Vezi și

Un bărbat din Gorj a găsit o metodă inedită ca să scape de impozitele puse de ANAF, atunci când face ţuică la cazan, la el în curte. A obţinut pentru ea un document de la Ministerul Agriculturii, prin care e atestată ca fiind un produs tradiţional. 

Şi totuşi, nu e chiar obişnuită. N-o să-i aducă niciodată probleme cu Fiscul. De când a brevetat-o, omul nu mai plăteşte impozite pentru ea. Şi asta doar pentru că. a fost deştept. A obţinut atestat pentru ţuica făcută de el de la Ministerul Agriculturii, şi a numit produsul tradiţional "rachiu pentru praznice".

În general, distilaţiile din fructe fermentate se cheamă rachiuri. În general. Ţuică se foloseşte numai pentru sâmburoase. Prune. şi corcoduşele.

Produsul e 100% natural, făcut cu fructe din gospodărie, în cazanul din curte, şi nu e de vânzare.

Atestatul îi scuteşte de la plata impozitului pe cazanul de ţuică pe toţi sătenii din Slivileşti, pentru că domnul Brânduşescu nu l-a obţinut doar pentru el, ci pentru toată comuna. Primarul susţine şi el iniţiativa.

Legea spune că orice cazan de ţuică nedeclarat poate fi confiscat. Iar cel care îl deţine, chiar dacă produce doar pentru consum propriu, trebuie să plătească impozit pe o anumită cantitate. Cu acel atestat de produs tradiţional însă, la Slivileşti, se produce şi se bea ţuică fără nicio taxă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Rachiul care te scuteşte de taxe