Antena Meniu Search
x

Sentinţă în dosarul lui Radu Mazăre! Fostul primar al Constanţei a primit, astăzi, decizia magistraţilor. În acelaşi dosar a fost judecat şi Cristi Borcea

Fostul primar din Constanţa Radu Mazăre a fost condamnat, luni, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a primit trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa, proces început în urmă cu nouă ani.

Fostul primar din Constanţa Radu Mazăre a fost condamnat, luni, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a primit trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa, proces început în urmă cu nouă ani.

Omul de afaceri Cristian Borcea, fost acţionar al clubului Dinamo, judecat şi el în acest dosar, a fost achitat.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat decizia în acest dosar luni, după opt amânări.

Astfel, fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, fostul şef al Direcţiei de Administraţie Publică Constanţa Constantin Racu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, aceeaşi condamnare fiind dispusă şi în cazul unui alt inculpat în dosar, Dragoş Săvulescu, fost acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti.

La trei ani de închisoare cu suspendare au fost condamnaţi şi fostul şef al Direcţiei Patrimoniu din Primăria Constanţa Ramona Dospinescu, fostul şef al Direcţiei Tehnic- Investiţii Ion Marica, fostul consilier juridic Cristian Talpău şi Nora Chirca, tot consilier juridic.

În acest dosar, omul de afaceri Cristian Borcea, fost acţionar al clubului Dinamo, a fost achitat.

Magistraţii au decis, de asemenea, achitarea lui Aurel Jean Andrei, notar public şi soţul preşedintelui Tribunalului Bucureşti Laura Andrei, a lui Bogdan Ghiţulescu, consilier juridic, şi a lui Dan Miron, fost consilier local.

Instanţa a încheiat în 7 aprilie dezbaterile în dosarul retrocedării plajelor din Constanţa, care se judecă de aproape nouă ani la Curtea de Apel Bucureşti.

La ultimul termen al procesului, Radu Mazăre a spus că speră ca "expunerea media" şi "încărcătura publică a procesului maraton" să nu afecteze soluţia dată de către magistraţi.

Avocaţii lui Radu Mazăre au cerut achitarea acestuia, pe motiv că retrocedările s-au făcut în baza votului dat de reprezentanţii Consiliului Local Constanţa, iar Prefectura nu a avut obiecţii în urma votului.

Procurorii DNA au cerut instanţei să dea pedepse maxime, raportat la faptele comise, pentru Radu Mazăre, pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu şi pentru Cristian Borcea, iar pentru alţi inculpaţi au solicitat să se constate încetarea procesului penal pe motiv că faptele s-au prescris, în condiţiile în care acest dosar se judecă de aproape nouă ani.

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sentinţă în dosarul lui Radu Mazăre! Fostul primar al Constanţei a primit, astăzi, decizia magistraţilor. În acelaşi dosar a fost judecat şi Cristi Borcea