Antena Meniu Search
x

Radu şi Lupu au impresionat o ţară întreagă! Fugit de la orfelinat, puştiul cerşeşte iarna în Bucureşti, alături de singurul lui prieten - un maidanez

Imaginea unui adolescent care cerşeşte cu prietenul lui necuvântător în braţe în centrul Bucureştiului, înduioşează România. Radu şi câinele lui, Lupu, îşi petrec viaţa pe străzi. Băiatul ţine mâna întinsă în ninsoare şi frig, iar Lupu îi ţine de urât şi de cald. Un trecător i-a fotografiat, iar imaginile au devenit virale.

Vezi și

 Imaginea unui adolescent care cerşeşte cu prietenul lui necuvântător în braţe în centrul Bucureştiului, înduioşează România. Radu şi câinele lui, Lupu, îşi petrec viaţa pe străzi. Băiatul ţine mâna întinsă în ninsoare şi frig, iar Lupu îi ţine de urât şi de cald. Un trecător i-a fotografiat, iar imaginile au devenit virale. Reporterii Observator i-au căutat şi au aflat povestea din spatele fotografiilor. Radu a crescut în centre de plasament, de unde fuge şi acum ca să cerşească. Trebuie să facă rost de bani pentru mama care nu îl poate creşte. Şi pentru fraţii lui, la fel de flămânzi şi de săraci.

Piaţa Victoriei. Centrul Capitalei. O zonă intens circulată. Acolo l-am găsit pe Radu. Ghemuit, în faţa unei farmacii. Ascuns între cârpe. Îi ţine companie prietenul lui cel mai bun - un câine pe care-l alintă simplu, Lupu.

Adolescentul ţine capul plecat. Nu-i place să cerşească. Rar ridică privirea ca să-i vadă pe cei care trec pe lângă el. Stă în ger pentru fraţii şi pentru mama lui. Şi pentru că nu a găsit altă soluţie care să-l ajute să rămână. acasă.

Un astfel de trecător a fost impresionat de adolescentul pe care l-a găsit zilele trecute, aproape îngheţat, pe trotuar. I-a pus fotografiile pe facebook şi a cerut ajutor. Iar imaginile au venit virale.

Radu ne-a povestit cu tristeţe despre copilăria lui. De mic a crescut mai mult prin centre de plasament. Spune cu sinceritate că a fugit de multe ori din orfelinatele prin care a trecut. Ceva l-a atras mereu spre casă. Din ultimul centru a fugit chiar înainte de Crăciun.

Ne invită în camera pe care o împarte acum cu mama şi fraţii săi. O cămăruţă mică, sărăcăcioasă în care stau înghesuite cinci suflete. Radu are şapte fraţi, dar trei dintre ei sunt în grija statului. Restul locuiesc doar cu mama.

Reprezentanţii Direcţiei de Protecţie a Copilului din sectorul 1 al Capitalei spun că ştiu situaţia lui Radu. Şi a fraţilor săi.

Familia lui Radu a locuit pe vremuri la stat, cu chirie, spun autorităţile. În anii 2000 adulţii ar fi vândut însă contractul de închiriere. De atunci familia a stat pe unde a putut. Prin cămăruţe reci şi insalubre. Iar copiii au fost mereu prinşi între două lumi, când alături de mamă, când în centre în care le-a lipsit dragostea unei familii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Radu şi Lupu au impresionat o ţară întreagă! Fugit de la orfelinat, puştiul cerşeşte iarna în Bucureşti, alături de singurul lui prieten - un maidanez